Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес е бил

...
Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес е бил
Коментари Харесай

Арестуваха бившия президент на испанския футбол по обвинение в корупция

Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес е бил арестуван при завръщането си в Испания от Гражданската армия на страната (UCO) тази заран.

Скоро по-късно е бил освободен, съобщи BBC.

Испански медии оповестяват, че Рубиалес е разследван от съда в Мадрид за закононарушения, свързани с бизнес корупция, нелоялно ръководство, пране на пари и присъединяване в незаконна организация.

Специалната прокуратура за битка с корупцията и Европол проверяват хипотетични противозаконни контракти по отношение на решението мачовете от Суперкупата на Испания да се играят в Саудитска Арабия, подписани от тогавашния президент на федерацията с някогашния футболист Жерар Пике.

Разследва се също по този начин дали Рубиалес е възлагал строителни работи от Кралската испанска футболна федерация (RFEF) на строителната компания Gruconsa " в подмяна на заплащания " към сдружение, наречено Dismatec Sport, което е било ръководено от неговия другар Франсиско Хавиер Мартин Алкайде, прочут като " Нене ", заяви Euronews.

Преди дни чиновници на UCO направиха престърсвания в RFEF и домовете на Рубиалес в Гранада и Доминиканската република. Обискирани са били мобилни устройства и таблети.

Адвокатът му съобщи, че 46-годишният Рубиалес ще сътрудничи на управляващите, само че отхвърля обвиняванията.

Прокурорите желаят присъда от две години и половина затвор за някогашния президент, който преди месеци получи възбрана от FIFA да прави всевъзможни действия, свързани с футбол, за период от три години.

Решението пристигна като реакция за, в който Рубиалес целуна футболистката Джени Ермосо без нейно разрешение. Това стана след успеха на испанския народен тим на финала на Световното състезание по футбол за дами.

Срещу Рубиалес него тече произвеждане и за полово посягане.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР