Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който след продължителна гладна

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който след продължителна гладна
Коментари Харесай

Саакашвили има нужда от психиатър и психолог

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който след продължителна гладна стачка минава курс на рехабилитация във военната болница на град Гори, евентуално ще се нуждае и от помощта на и психолог. Това оповестява пред публицисти персоналният доктор на експрезидента а Николоз Кипшидзе след обзор на своя пациент.

" Той има обща уязвимост, главоболие, скача му кръвното налягане. Всичко върви, както бихме желали, само че това не значи, че е нещата към този момент са положителни. Ние би трябвало да създадем редица проучвания, свързани с метаболитни нарушавания след обновеното хранене, а след това да се заемем и с други проблеми. Мисля, че ще би трябвало да се консултираме и с и психолог, с цел да продължим лекуването ", споделя Кипшидзе.
свързани новини2999на 20.11.20219641на 18.11.2021
Саакашвили бе докаран на 20 ноември във военната болница в Гори от затворническата амбулатория в покрайнините на Тбилиси, където бе признат на 8 ноември. Бившият водач разгласи гладна стачка след ареста си на 1 октомври, той като счита себе си за политически пандизчия. През последните години някогашният президент живееше в Украйна и има двойно поданство. Той се върна в Грузия малко преди първия тур на локалните избори, след което бе задържан и оставен в затвор.

Саакашвили напусна Грузия през 2013 година, след което в родината му бяха формирани четири каузи - по две от тях той към този момент има издадени присъди като задочно е наказан на шест години затвор. На 20 октомври му бе повдигнато обвиняване за нелегално прекосяване на границата на Грузия, за което го чака отнемане от независимост до пет години.

Превод: ПИК
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР