Бившият премиер Симеон Сакскобургготски се надява, че посегателството над имотите

...
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски се надява, че посегателството над имотите
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина

Бившият министър председател Симеон Сакскобургготски се надява, че " похищението " над парцелите му няма да остане незабелязно в чужбина. Това написа той в свое изказване във връзка решението на съда, съгласно което дворецът " Врана " към този момент не е негова благосъстоятелност.

" Последните няколко дни получих стотици позвънявания и мейли от страната и чужбина. Прочетох доста публикации, изявленията и позиции в обществените мрежи на хора, възмутени от откровените неистини, които се тиражират за нас. Това откровено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам персонално ", написа Симеон II.

" В този непосилен за нашето семейство миг, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда заставен към второ заточение, тази поддръжка е изключително скъпа!

Все по-често се запитвам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и принуждават да напусна Родината. Питам се и до каква степен предпазено е правото на благосъстоятелност на всеки български жител и на задграничния вложител от сходни политически подбудени похищения.

Може би доста хора не ме познават и мерят със своя критерий. За тях желая за следващ път да заявя, че 55 години съм живял и без тези парцели.

Вече се уповавам единствено на това, че похищенията над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната благосъстоятелност е неприкосновена ", добавя някогашният министър-председател.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР