Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката. Той обяви

...
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката. Той обяви
Коментари Харесай

Жан Виденов се завръща в политиката, ще прави лява партия

Бившият министър председател Жан Виденов се завръща в политиката. Той разгласи желанието си да сътвори нова лява партия - " Лявата опция ". Тя ще взе участие в изборите в коалиция с други партии, една от които е Съюз на комунистите в България.

" Има Инициативен комитет за основаването на такава партия. Аз съм измежду най-активните членове, тъй като имам максимален опит. Иван Атанасов е основателят на концепцията за образуване на Политическа партия „ Лявата опция “. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за основаването на нова партия са нужни най-малко 4-5 месеца по закон, Политическа партия „ Лявата опция “ ще взе участие в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България ", споделя Виденов в изявление за.

По думите му обединението евентуално ще се споделя „ За чиста и свята Република “.

Бившият министър председател счита още, че Българска социалистическа партия няма бъдеще.

" Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше явно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден артикул на Генералското придвижване. След толкоз доста години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма ", споделя Виденов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР