Бившият правосъден министър Иван Демерджиев атакува поведението на прокуратурата по

...
Бившият правосъден министър Иван Демерджиев атакува поведението на прокуратурата по
Коментари Харесай

Демерджиев заподозря прокуратурата, че не иска истината за Хемус

Бившият правосъден министър Иван Демерджиев нападна държанието на прокуратурата по проблема с парите за автомагистрала " Хемус ". Според него заканата на държавното обвиняване да призове вътрешния министър Бойко Рашков като очевидец по делото за източените пари е израз на изтощение и отвращение да стигне до истината.

" Принципно прокуратурата може да го призове, въпросът е какво ще получи като показания от него, откакто той доста ясно съобщи, че тези негови усещания и познания за обстоятелства е получил от диалози с лица, с които работи самата прокуратура ", уточни той. По думите му това от една страна е израз на изтощение на прокуратурата да извърши вменените ѝ по Конституция функционалности, а от друга - проява, че тя не желае да работи по откриване на истината по това досъдебно произвеждане.

" Очевидно прокуратурата следва линията да не желае да стигне до истината. Не знам за какво би трябвало да се разпитва вътрешният министър, вместо да се разпитват лица, които излизаха по медиите с много смущаващи пояснения за това по какъв начин са минали тези пари и къде са стигнали ", съобщи Демерджиев.

Преди дни представителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Десислава Петрова анонсира, че ще призове Рашков като очевидец по делото за източените пари, отпуснати за автомагистрала " Хемус ". Причината е негово изявление, в което той споделя, че за него " не е загадка къде са отишли тези средства ".

Министерство на вътрешните работи твърди, че милионите от държавния бюджет са били раздадени предплатено на строителни компании, а по-късно преведени на дружества-бушони, регистрирани на клошари и малоимотни. Впоследствие парите били изтеглени на каса и изчезнали. Тези кухи компании са свързани с единствения все още обвинен по делото Борислав Колев, който е набирал хората, на които са регистрирани компаниите. Рашков съобщи, че Колев му е загатнал имена, само че не сподели кои.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР