Бившият полицай Владимир Панайотов, който блъсна и уби 7-годишната Моника

...
Бившият полицай Владимир Панайотов, който блъсна и уби 7-годишната Моника
Коментари Харесай

Бившият полицай, прегазил дете в Братаница, призна вината си

Бившият служител на реда Владимир Панайотов, който блъсна и умъртви 7-годишната Моника със длъжностен автомобил на пешеходна пътека в село Братаница, призна виновността си в съда и изиска делото против него да се гледа по съкратената процедура.

В правосъдната зала той изрази страдание, че е надценил служебната си активност и по този начин се е трансформирал в палач на едно малко дете, съобщи Българска национална телевизия.

" Не мога да върна времето обратно, колкото и да желая, нямам такава мощ ", сподели още Панайотов.

Днес в Окръжния съд процесът против него стартира изначало. Припомняме, че първата правосъдна инстанция му постанови присъда от 4 години 8 месеца затвор.

Апелативният съд в Пловдив обаче понижи наказването на 3 години условно. Последва решение на Върховния касационен съд, с което понижената присъда бе анулирана заради очевидна неправда на наказването и върна делото още веднъж в Пловдив.

Нов състав на Апелативния съд взе решение да го върне на първа инстанция, с цел да се добави обвинителния акт и делото да тръгне изначало.

И през днешния ден, преди да стартира съвещанието, родственици и близки на Моника, се събраха на митинг пред Съдебната палата в Пазарджик с искане за правдивост.

" Днес са тъкмо две години и половина, 19-и, да намерения какво е направил преди две години и половина и какво е приказвал и в този момент да си удостоверява думите. Да престане към този момент да ни разиграва и да протака тези

каузи. Да се признае за отговорен, съдът да реши да му даде присъдата, която му е от закона ", съобщи Блага Калоферова, майка на Моника.

" Надяваме се да получим ефикасна присъда. Надеждата умира най-после ", сподели още Марин Калоферов, татко на Моника.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР