Бившият номер 1 в света на тениса Новак Джокович спечели

...
Бившият номер 1 в света на тениса Новак Джокович спечели
Коментари Харесай

Джокович започна годината с титла

Бившият номер 1 в света на тениса Новак Джокович завоюва 92-та купа в кариерата си, откакто надигра американеца Себастиан Корда с 2:1 сета във финала от сериите АТП 250 в Аделаида. 
Прочетете още
В обособените елементи дуелът приключи след 6:7 (8), 7:6 (3), 6:4, а срещата продължи три часа. 

След спечелването на купа номер 92 Джокович към този момент изравни Рафаел Надал по брой титли. Пред него са единствено Иван Лендъл с 94, Роджър Федерер със 103, а Джими Конърс е водач със 109.

" Това бе една страхотна седмица, а публиката я направи още по-специална. За мен е подарък да бъда тук. Дадох всичко от себе си през днешния ден и през цялата седмица, с цел да взема трофея. Не съм изпитвал доста пъти в живота си такава поддръжка, каквато имах през последните 10 дни ", показа Джокович след триумфа. 

Ноле ще взе участие и на Аустрелиън оупън, където не беше позволен за присъединяване, тъй като не е имунизиран. С рухването на ограниченията обаче уредниците на първия шампионат от Големия шлем даже приветстваха завръщането на Джокович. 

Сърбинът е окуражен да се завърне като международен номер 1 в ранглистата, а актуалният номер 1 - испанецът Карлос Алкасар няма да взе участие на Аустрелиън оупън поради травма. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР