Бившият национал по ски-алпийски дисциплини Валентин Гичев бе назначен днес

...
Бившият национал по ски-алпийски дисциплини Валентин Гичев бе назначен днес
Коментари Харесай

Скиор-олимпиец стана зам.-министър на спорта

Бившият национал по ски-алпийски дисциплини Валентин Гичев бе назначен през днешния ден за зам.-министър на младежта и спорта. Засега той е единственият заместител на служебния министър Андрей Кузманов. 

Освободени са досегашните двама зам.-министри на Красен Кралев - Николай Попов и Стоян Андонов. 

Валентин Гичев е роден на 15.01.1961 година в Габрово. Участва на зимните олимпийски игри в Сараево` 84, като се класира 28-и в гигантския слалом, а в слалома не приключва. Гичев има три трофеи на България в слалома, също така е взел участие с националния тим на международните шампионати по ски в Шладминг`82 и Бормио `85 и Кранс Монтана`87. 

Гичев приключва НСА с магистърска степен и до 1992 година работи като треньор на женския народен тим по ски. Минава и през треньорски пост в ски академията на Хюго Ниндл в Инсбрук (Ав).

От 2006 година оглавява направление „ Организация на надпревари “ към БФСки, а от 2009 година е непрекъснат член на комисията „ Алпийски трасета и хомологации “ на FIS и е единственият българин, имащ право да лицензира трасета за ски. Работил е като член на оргкомитета за зимните игри в Сочи`14, а от 2015-а година става консултант на корейския олимпийски комитет и дава отговор за подготовката на трасетата за техничните дисциплини на олимпийските игри в Пьонгчанг` 18 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР