Бившият национал на България Христо Златински подсилва "Ботев" (Враца), съобщи

...
Бившият национал на България Христо Златински подсилва "Ботев" (Враца), съобщи
Коментари Харесай

Ботев /Враца/ се подсили с бивш национал на България

Бившият национал на България Христо Златински укрепва "Ботев " (Враца), заяви Sportal.bg. Опитният халф ще се причисли към отбора на 17 юни.
34-годишният полузащитник игра последно в румънския гранд "Стяуа ", откакто прекара преди този момент три сезона в "Университатя " (Крайова). Той идва във Враца със статут на свободен сътрудник, а контрактът му ще бъде за един сезон.
Треньорът на врачани Сашо Ангелов към този момент се е схванал със Златински, който има 12 мача с националната фланелка на България. Специалистът разчита на опита и класата на родения в Гоце Делчев футболист, които да оказват помощ на "зелените " във втория им следващ сезон в Първа лига. Самият Златински е повторен първенец на България с екипа на Лудогорец (2014, 2015), с който има още Купа на България (2014) и Суперкупа на България (2015). Той също по този начин е притежател на Купата на Румъния за 2018 година.
Халфът започва кариерата си при започване на века с фланелката на Пирин (Благоевград). Златински дебютира през сезон 2001/2002 година, а от 2005 година е футболист на Локомотив (Пловдив), където играе две години, след което следва трансфер в Локомотив (София). В "Надежда " има три сезона, преди да се завърне на "Лаута " през 2010 година, където остава до 2013 година. Следват две години в Лудогорец, три в Университатя, а предишния сезон беше притеглен от Стяуа, само че при започване на тази година напусна гранда от Букурещ. Той остана без тим напролет, защото беше записал мачове за Университатя (Крайова) и Стяуа през есента и нямаше право да играе за трети клуб.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР