Бившият министър на транспорта Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ

...
Бившият министър на транспорта Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ
Коментари Харесай

Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за председател на НС

Бившият министър на превоза Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за ръководител на 48-ото Народно заседание, удостовери публично довечера Деница Сачева - народен представител на партията, в по Нова телевизия. " Той е безукорен експерт, правист. Разумен и диалогичен човек, който умее да сплотява, а не да разделя. Надявам се да получи поддръжка ", отбрани номинацията тя. Новият парламент се събира на първото си съвещание в сряда, 19 октомври.

" Ясно би трябвало да се съобщи, че госпожа Митрофанова няма място измежду поканените в първия ден на откриването на Народно събрание. България беше оповестена за неприятелска страна. Беше оповестена като съпричастна към акт на трансграничен тероризъм. Обект е на нарушен контракт с " Газпром ". Да не се предложения посланикът на Русия при тези условия не е демонстрация или не на евроатлантизъм, а е ясна позиция в отбрана на достолепието на България. И това достолепие би трябвало да се отбрани по безапелационен и решителен метод. Дори се удивлявам, че има партии, които настояват, че биха дали всичко за България, а в същото време се снишават по тази тематика ", разяснява още Сачева. Именно ГЕРБ беше една от партиите, които се снишиха при първото разискване на този въпрос и по този начин осигуриха поканата към Митрофанова против позицията на " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". След като видяха възмутените реакции, ГЕРБ внезапно си припомниха евроатлантическите полезности и дори желаеха и Зеленски да приказва пред Народното събрание.

" Контактната група би трябвало да стартира работа след началото на работата на Народното събрание. Тя би трябвало да откри къде са пресечните точки на вижданията за развиването на страната на другите партии и да се опита да образува платформа за политически диалози. Отворена е за оферти от другите политически партии, като кандидатурите би трябвало да отговорят на същите условия – да не са партийни деятели ", сподели още някогашният обществен министър. Тя посочи няколко аргументи за какво е значимо да имаме постоянно държавно управление - бюджетните закони, изоставането на подготовката ни за Еврозоната и Шенген, рецесията и прочие

ГЕРБ залага за 2023 година 12% нарастване на пенсиите, като Сачева дефинира този % като реален. За минималната заплата вероятният най-много, съгласно нея, е до 800 лева " Напълно безконтролно е да продължава да се спекулира с очакванията на хората, в случай, че към този момент е ясно на всички, че в страната няма пари. Дори и задължения към този момент не може да се вземат свободно освен поради високите лихви, само че и поради липса на доверие във финансовата политика, която беше водена до неотдавна, а и поради политическата неустойчивост ", разяснява тя.

 

КОЙ Е РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ

Росен Желязков бе кадър на Столична община, след което заемаше значими, само че не толкоз забележими за обществеността постове в Министерския съвет - основен секретар на Министерски съвет, началник на Държавната организация за електронно ръководство и на Комитета за контролиране на известията. През 2013 година името му бе забъркано в Костинбродската спекулация, когато ГЕРБ беше упрекната, че приготвя изборна машинация, печатайки спомагателни бюлетини в доближена печатница. Обвинение беше повдигнато на Росен Желязков като основен секретар на служебното държавно управление, само че съдът го оправда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР