Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова намеси името на Александър

...
Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова намеси името на Александър
Коментари Харесай

Бившият шеф на Кинтекс отрече да е работил за Александър Манолев, както твърди Нинова -

Бившият министър на стопанската система Корнелия Нинова намеси името на Александър Манолев от ГЕРБ в търговията с оръжия в изявление за бТВ.

Според нея някогашният зам.-министър на икономиката бил притежател на частна компания, която е представлявала страната при покупко-продажби с Египет, в която работел и уволненият от нея шеф на Кинтекс Александър Михайлов и то по времето до момента в който получавал държавна заплата.

По-късно Александър Михайлов опроверга това изказване на Нинова с документи.

" Това е следващата неистина. Работил съм в компанията БИИМ, само че преди да стана шеф на Кинтекс. Това сдружение е благосъстоятелност на уважавания предприемач Петър Манджуков, а не на Александър Манолев ", сподели той.

Михайлов сподели и информация от Национална агенция за приходите, която удостоверява думите му, че не е бил чиновник на БИИМ по времето когато е управлявал държавния оръжеен търговец Кинтекс.

Според версията на Нинова точно поради скандалните връзки тя е уволнила някогашния шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов, шефа на борда на ВМЗ - Сопот Никола Стоянов, който е актуалният длъжностен министър на стопанската система, както и съветника си Даниела Везиева.

Тя разказа пред Би Ти Ви, че след инспекция през февруари е открила " връзки, нарушавания на законодателството и частни ползи, които източват държавни сдружения ".

" Тогавашният шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов е по едно и също време с това и търговски шеф в частна компания. В съвета на шефовете на ВМЗ - Сопот, също имат отношение с тази компания. Двете търговски сдружения имат спогодба " Кинтекс " да съставлява ВМЗ в Египет. Те се отхвърлят от тази спогодба и я трансферират на частната компания БИИМ, на която притежател е някогашен зам.-министър от времето на ГЕРБ, споделя се Манолев. Директорът на " Кинтекс " е бил в частната му компания, а сегашният министър на стопанската система, който аз уволних, му е бил зависещ в Министерството на стопанската система по времето на ГЕРБ. Цялото това нещо се протектира от служебния министър на стопанската система по времето на Радев - Везиева ", описа Нинова.

Според Нинова с назначението на Никола Стоянов за длъжностен министър на стопанската система президентът Румен Радев се пробва да върне на власт модела ГЕРБ-ДПС посредством кабинета, който е сглобил. Тя даже и направи съмнение какви ще са първите дейности на Стоянов.

" Следващата му стъпка ще е да уволни управлението на Държавната консолидационна компания, на " Кинтекс " и на ВМЗ - Сопот. Целта е съсипване на държавните предприятия, източването им и по-късно да отидат в частни ръце ", добави Нинова.

От своя страна някогашният началник на Кинтекс Александър Михайлов през днешния ден упрекна Българска социалистическа партия лидерката, че е стопирала покупко-продажби за експорт на  български оръжия за милиард евро през последния месец и половина

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР