Бившият министър на финансите Асен Василев, който се спрягаше и

...
Бившият министър на финансите Асен Василев, който се спрягаше и
Коментари Харесай

Скандал: Асен Василев няма висше образование?

Бившият министър на финансите Асен Василев, който се спрягаше и за предстоящ министър председател, няма тапия за висше обучение, за това се съмняват финансистът Кольо Парамов и юрист Даниел Божилов. Цял месец търсям дипломата му за висше обучение от Харвард, само че нея я няма, няма я даже в образователното заведение, сподели Парамов пред Lupa.bg.

Призоваваме Василев и президентът Румен Радев неотложно да покажат публични копия от документите за
висше обучение на някогашния вицепремиер.

Има данни за престояване на Василев в Харвард, само че то е било единствено 18 месеца или 3 семестъра. Това са подготвителни курсове, след които се пристъпва към постоянно образование. Трябва да имаш 6 години в Харвард и по-късно ставаш помощник, няма по какъв начин за година и половина престояване в университета, да завършиш бакалавър, камо ли магистър, твърди Парамов.

Според Парамов и Божилов образованието на Асен Василев се свежда до приключената от него гимназия в Хасково и не е траяло до идващите степени.

Те са уверени, че поста си на длъжностен финансов министър, както и на постоянен подобен и вицепремиер той е получил по силата на измененията в законодателството, които позволяват хора единствено със приблизително обучение да стават министри.

Това се случи след промени в Закона за държавната администрация, направени през 2001 година поради Васил Иванов - Лучано, който стана министър на спорта в държавното управление на Симеон Сакскобургготски, въпреки да има приблизително обучение.

Призоваваме Румен Радев да покаже копията от документите, с които е назначил Асен Василев в служебното си държавно управление. Както и самия Василев да си покаже дипломата за висше обучение от Харвард, сподели още финансистът.

По думите му таксата на следването в харвард са доста високи. Ако фактически е учил там, цената, която е трябвало да заплати е 320 000 $. Интересно е от кое място е взел тези пари?, питат Парамов и Божилов.

В същото време информация в автобиографията на Асен Василев демонстрира, че 1996 година стартира да учи бакалавър " Икономика " и го приключва през 2000 година След това записва 2 магистратури- в " Бизнес учебното заведение " и в правния отдел, които приключва през 2008 година Василев е написал и, че е взел участие в 3 харвардски клуба.

Остава обаче отворен въпросът- дали написаното в биографиятта му е истина?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР