Бившият министър на екологията Емил Димитров-Ревизоро не е съгласен с

...
Бившият министър на екологията Емил Димитров-Ревизоро не е съгласен с
Коментари Харесай

Ревизоро: Правителство на хартиената коалиция ще е по-работещо. Да вкарат машината на 6 от 49 за избор на председател на НС

Бившият министър на екологията Емил Димитров-Ревизоро не е склонен с предлагането на Асен Василев за ротиране на ръководителя на Народното събрание през два месеца. 

" Когато бяха Кирил Петков министър председател и Асен Василев финансов министър с кой се ротираха през два месеца? С никой. Сега внезапно са осенени от тази концепция. Най-голямата политическа мощ би трябвало да излъчи ръководител. Това е и почитание към хората, които са излъчили тази мощ за най-голяма. Някои от управленията обичат ротациите, само че за друга сметка. Сега ръководителят има шестима заместници, тъй че на всеки ще се даде опция да води съвещания. Тя ротацията се случва искаш или не искаш. Не може един да управлява целия развой. Дори имам идея- в 49-ия парламент са шест партии. Да вкарат машината за лотарията 6 от 49, да завъртят топките и който се падне ръководител ще е заслужено ", сподели той в студиото на утринния блок на " Нова телевизия ".

" Трябва да съблюдаваме Конституцията най-малко до момента в който не я трансформират. Някои умират от кеф да я нарушават. Кажете ми на следващия ден в случай че имаме ръководител и зам.-председател, президентът на кой първо връчва мандата? На първата политическа мощ. След това го връчва на втората и на някоя от идващите. Същото е и в този момент. Първата би трябвало да излъчи ръководител на Народното събрание. Това е ", безапелационен бе Димитров.

" Практиката е, че тъй като няма нови правила работят старите. В момента, в който се избере ръководител, да основат комисия за правилника за организация в активността на Народното събрание. В момента обаче всичко е блокирано на тематика какъв да е ръководител ", счита Ревизоро, който бе министър в кабинета на обединението сред ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, като представител на партията на Валери Симеонов.

" Аз персонално бих харесал повече едно държавно управление на " хартиената " коалиция. За мен то ще е по-работещо. Но имало някакви остарели решения на ГЕРБ, които пречели. Ама тези решения са взети преди войната, преди рецесията, преди ковид, и те се базират на тях ", съобщи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР