Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон призова хората в испанската

...
Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон призова хората в испанската
Коментари Харесай

Независима Каталуния е единственият път, надъхва Пучдемон

Бившият водач на Каталуния Карлес Пучдемон прикани хората в испанската провинция, които се борят за обособяване от Испания, да продължат да бъдат упорити в напъните си, защото цялостна самостоятелност е единственият метод да се реализира народна власт , оповестява АП.

 Сепаратисти блокираха пътища и жп линии в Каталуния
Сепаратисти блокираха пътища и жп линии в Каталуния

Днешните митинги са проведени онлайн от Комитета за отбрана на републиката

" Нека не се отклоняваме от единствения вероятен път да живеем в цялостна народна власт: Каталунска република и интернационалното й признание ", разгласи той във видеопослание в Белгия, качено в обществените мрежи.

Той прикани каталунците да останат единни в опитите за обособяване от Испания.

Във връзка с 1 година от референдума протестиращи блокираха огромни пътни артерии, булеварди и железопътни линии в Каталуния в опит да възродят идеята за разединение от Испания.

Пучдемон избяга в Белгия няколко дни след оповестяването на Каталуния за самостоятелна страна. Декларацията беше прокарана в Народното събрание в края на октомври 2017 година Оттогава той трансформира преследването на испанския съд против него в платформа за поощряване правото на самоопределяне в Европа. Бившият каталунски водач води правосъдни борби в Германия и Белгия за блокиране опитите на Мадрид да бъде върнат в Испания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР