Бившият лидер на френското дясно-популистко Национално обединение“ Марин льо Пен,

...
Бившият лидер на френското дясно-популистко Национално обединение“ Марин льо Пен,
Коментари Харесай

ШОК: Льо Пен разкритикува приятелчето си Путин

Бившият водач на френското дясно-популистко " Национално обединяване “ Марин льо Пен, която имаше дългогодишна известност на " другарка на Путин “, ненадейно остро разкритикува Русия за войната й против Украйна по време на спор в Народното събрание, предава BFMTV.
 
От трибуната на Националното заседание Льо Пен посочи, че с пълномащабното нахлуване над Украйна на 24 февруари Русия " отприщи война на прага на Европейски Съюз и най-драматичната геополитическа рецесия за последните 20 години “ и обърна внимание на хилядите мъртви и ранени, милионите хора, които трябваше да изоставен градове и села.

" Дължим уважението и поддръжката си към украинската нация, която беше подложена на експанзия... Благодарение на героичната опозиция на украинския народ Русия беше победена “, счита тя.

Льо Пен акцентира, че Франция обезпечава на Украйна поддръжка както под формата на заслон за украинци, които са отпътували в чужбина заради войната, по този начин и под формата на материална помощ, в това число оръжия, и Франция " не би трябвало да се изчервява “ за предоставената поддръжка.

В същото време някогашният водач на френската последна десница разкритикува думите на президента Макрон, че не изключва евентуалното наличие на войски на западни съдружници в Украйна в бъдеще.

" Като провокира вълна от възражения от доста столици във връзка с разполагането на войски, Макрон в последна сметка, за жалост, добави доверие към Владимир Путин “, добави Льо Пен и акцентира, че " най-хубавата стратегическа неизясненост е мълчанието “.

Партията на Льо Пен се въздържа при гласуването в Националното заседание на съглашението за сигурност с Украйна. Преди дебата актуалният водач на фракцията Жордан Бардела уточни, че като цяло партията е за поддръжка на Украйна, само че до избрани " червени линии “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР