Бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров направи прогноза в ефира

...
Бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров направи прогноза в ефира
Коментари Харесай

Проф. Киров: Ако не се състави редовно правителство, най-вероятно изборите ще са юли

Бившият парламентарен арбитър проф. Пламен Киров направи прогноза в ефира на NOVA „ Здравей, България ” по кое време ще бъдат идващите избори, в случай че партиите още веднъж не съумеят да сформират държавно управление. Според него, в случай че това се случи, ще се наложи да отидем още веднъж до урните на 16 или 23 юли. Другият вид е да изберем два вота в едно – локални и парламентарни, което явно не се желае от президента. Този път процедурата за образуване на държавно управление ще бъде ускорена, посочи професорът. По думите му Румен Радев не е отговорен за политическата рецесия.



Той извършва Конституцията. Назначава служебни държавни управления с дълги мандати, тъй като партиите не могат да излъчат държавно управление. Конституцията също не е отговорна за този блокаж. Тя дава излаз от всевъзможни обстановки. Това че партиите блокират процеса, приказва за качеството на политиците, разясни Пламен Киров.

Бившият парламентарен арбитър е съвсем сигурен, че и този път няма да се сформира държавно управление.

Трудно е да определим ГЕРБ-СДС като победител, защото са получили 25 % от 40 % дали своят вот. Лидерът на партията сподели, че друга коалиция не би направил, с изключение на с главния си конкурент – ПП-ДБ, съобщи проф. Киров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР