Бившият колониален затвор и полицейското управление в Хонконг посрещат хора

...
Бившият колониален затвор и полицейското управление в Хонконг посрещат хора
Коментари Харесай

Затвор в Хонконг отвори врати за посетители

Бившият колониален затвор и полицейското ръководство в Хонконг посрещат хора в своите слънчеви дворове и пространства за изкуство. Това е част от проекта на града да поправи репутацията си и да се утвърди като град запазващ и разрастващ културното си завещание.
С няколкомилионния план за реновиране са ремонтирани здания, строени от Британската империя от средата на XIX в. доникъде на XX в., част от тях са първият затвор на града, който е във викториански жанр, постройката на полицейското ръководство, както и няколко правосъдни зали, съобщи БГНЕС.
Комплексът се знае от локалните като Тай Кун или в превод „ огромното ръководство “. В него е бил и някогашният виетнамски водач Хо Ши Мин, който е лежал в пандиза през 1930-те години.
Отваряйки вратите си за обществеността за първи път след ремонта, посетителите му могат да се разхождат из килиите, които са непокътнати и са превърнати в интерактивен музей.
Друга част от комплекса, съдържащ 16 здания, е трансформирана в открити площи, заведения за хранене и изложбени площи, основани от швейцарска архитектурна компания, която е основала и галерията „ Тейт Модерн “ в Лондон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР