Червеното вино е лек и еликсир: 10 неподозирани ползи за

...
Червеното вино е лек и еликсир: 10 неподозирани ползи за
Коментари Харесай

Червеното вино е лек и еликсир: 10 неподозирани ползи за здравето и красотата


Червеното вино е лек и балсам: 10 неподозирани изгоди за здравето и хубостта. Всички го обичаме, само че надали си даваме сметка и какъв брой изгоди носи за здравето ни при умерена, ежедневна приложимост.

Напитката, най-добре комбинирана с алено месо и тежки сирена като Грана Падано и Грюер, може да ни защищити от доста рискови болести и изцяло да усъвършенства качеството ни на живот, написа dariknews.
1. Богато на антиоксиданти
Виното е обогатено с мощни антиоксиданти. По-тъмното грозде е с по-високо наличие на антиоксиданти като ресвератрол, епикатехин, катехини и проантоцианидини. От тях ресвератролът и проантоцианидините са главно виновни за поддържането на нашето здраве.
2. Понижава неприятния холестерол
Известно е, че алените виновност намаляват неприятния холестерол в организма. Според едно изследване аленото грозде Темпранийо с високо наличие на фибри, употребявано за производството на някои сортове червени виновност, като да вземем за пример Риоха, намалява равнищата на неприятния холестерол.
3. Поддържа сърцето крепко
Виното освен контролира равнищата на холестерола, само че и поддържа сърцето крепко. Полифенолите, избран тип антиоксиданти, съдържащи се в алените виновност, предотвратяват нежеланото съсирване на кръвта, като поддържат кръвоносните съдове гъвкави. Въпреки това не трябва да се не помни, че изобилното пиянство поврежда сърцето.
4. Регулира кръвната захар
Ресвератролът, естественото съединяване, което се съдържа в гроздовата кожа, управлява равнищата на кръвната захар при диабетици. Изследването демонстрира, че лицата, които одобряват 250 mg добавки с ресвератрол един път на ден в продължение на три месеца, имат по-ниски равнища на глюкоза в кръвта от тези, които не одобряват. Ресвератролът също по този начин управлява равнищата на холестерола и систоличното кръвно налягане.
5. Намалява риска от рак
Редовната и умерена консумация на алено вино може дейно да понижи рисковете от някои типове рак, като да вземем за пример базоцелуларен, на дебелото черво, карцином на простатата, на яйчниците и други Учените са употребявали доза ресвератрол върху човешки ракови кафези и са открили, че той попречва основното деяние на протеин, подпомагащ рака.
6. Помага за лекуването на настинки
Съдържащите се в алените виновност антиоксиданти лекуват елементарната простуда, защото антиоксидантите защищават клетките от нездравословното влияние на свободните радикали, които имат мощна роля при простуда, рак и други болести.
7. Поддържа паметта остра
Чудите се по какъв начин да поддържате паметта си остра? Според проучвания ресвератролът, съдържащ се в алените виновност, попречва образуването на бета-амилоиден протеин – основна съставна част в плаката в мозъка на хора с заболяването на Алцхаймер.
8. Поддържа ни стройни
Ще се радвате да научите, че ресвератролът също по този начин оказва помощ да контролирате тежестта си. Химическото съединяване пицеатанол, преобразувано от ресвератрол, понижава мастните кафези в тялото. Според откривателите пицеатанолът форсира инсулиновите рецептори на мастните кафези, което блокира пътищата, нужни за растежа на незрелите мастни кафези.
9. Намалява риска от меланхолия
Изследване, извършено върху хора на междинна и преклонна възраст, демонстрира, че ежедневното пиянство на умерени количества алкохол защищава от меланхолия. Хората, които пият алено вино, е по-малко евентуално да изпаднат в меланхолия, в сравнение с хората, които не пият.
10. Има позитивно влияние върху храносмилателната система
Антибактериалният темперамент на алените виновност е разрешил да се лекуват стомашни раздразнения и други храносмилателни разстройства. Доказано е също, че потреблението на вино понижава риска от зараза от Helicobacter pylori – бактерия, която нормално се среща в стомаха.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР