Бившият капитан на националния отбор по футбол Георги Димитров изрази

...
Бившият капитан на националния отбор по футбол Георги Димитров изрази
Коментари Харесай

Георги Димитров: Направиха номер с Марадона през 1994 г.

Бившият капитан на националния тим по футбол Георги Димитров изрази подозрения по отношение на виновността на Диего Марадона на Мондиал 1994. Тогава именитият аржентинец бе изваден от шампионата тъкмо преди мача против България, откакто бе махленски в приложимост на кокаин.

" Аз съм уверен, че тогава направиха някакъв номер на Аржентина. Има доста политика във всичко. Аржентина имаше мощен тим, а Марадона беше в прелестна форма. Сякаш след този скандал всичко потегли още по-лошо за него ", съобщи Димитров пред.

Един от най-хубавите бранители в историята на българския футбол си спомни и своя пряк конфликт с Марадона по време на мача на Мондиал 1986 в Мексико, когато Аржентина реализира победа с 2:0. Георги Димитров тогава изведе националите ни с капитанската лента, както и Марадона. " Диего Марадона беше за огромни мачове. Ние играхме в групите с тях, за Аржентина този дуел беше нещо обикновено. Не инцидентно той съвсем самичък изведе тима до международната купа. Ние не знаехме непознати езици, по какъв начин да споделяш с него?! Само с мимики и жестове не става. По наше време медиите не бяха толкоз развити, както в този момент. Сега може с едно тиктакане и да видиш, каквото си поискаш от всеки един мач по света. А тогава къде да гледаш Марадона?! Аз го гледах онлайн два пъти във Франция, игра против " Тулуза ", в случай че не се неистина. В Аржентина къде да го гледаш?! Чакаш единствено международните шампионати или когато отиде в " Наполи ", да излъчат техен мач от евротурнирите. Това е. Той беше кумир, нещо огромно и в това време далечно, недостижимо, тъй като с изключение на на стадиона, хората нямаше къде да го видят ", спомни си Джеки.

Четирикратният първенец с ЦСКА сега е във Франция, където е подложен на лекуване за онкологично заболяване. " Остава ми още една процедура на 14 декември и още веднъж скенер. Ако всичко е наред, доста се надявам малко преди коледните празници да се прибера в България. Зависи и от границите към пандемията с ковид ", изясни Георги Димитров за лекуването си.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР