Бившият капитан на националния отбор, а след това и селекционер

...
Бившият капитан на националния отбор, а след това и селекционер
Коментари Харесай

Балъков си хареса Стоичков за шеф на БФС

Бившият капитан на националния тим, а по-късно и селекционер - Красимир Балъков, уточни Христо Стоичков като собствен любимец за идващ президент на БФС. Балъков обаче акцентира, че възможностите точно носителят на " Златната топка " от 1994 година да оглави футбола ни не са доста огромни.

" За мен началник на БФС би трябвало да бъде човек с упоритости и хрумвания, които да осъществя. Ножът е опрял не до кокала, а през него напряко. Докога ще чакаме?! При всички положения той би трябвало да бъде обкръжен с футболни хора. Не може сръчен човек в бизнеса да оправи проблемите на българския футбол, в случай че няма човек до него, който да схваща футбола. Ето да вземем за пример - Ицо Стоичков. Знаем му езика. Слагаме го за президент на БФС и дано забележим дали ще цепи басма на някого!  Само, че той няма да пристигна. Той си работи в чужбина и си играе голф. Когато е имал опция да работи, някой го е изпъдил ", съобщи Балъков, който от началото на юни е основен управител на " ЦСКА 1948 ".

Той уточни своя отбор и " Славия " като образци за налагане на млади български футболисти. " Млад тим сме и държим напълно на българските футболисти. Ние сме светлинка в тунела. Имам поради и други тимове като " Славия ". Искаме да дадем опция на български млади футболисти. Даваме им късмет за изява и в това време ги учим. Искаме да се учим да играем динамичен и атрактивен футбол. Една загуба от водещите тимове няма да ни откаже от тази политика. Ще се борим за Европа. Друг е въпросът до каква степен сме готови за Европа, тъй като виждате нашите тимове. Никога не сме казвали, че сме затворили вратите за чужденците. Един ден може и да дойдат чужденци, само че бъдете сигурни, че те ще бъдат по-класни от българите ", съобщи Балъков.

Главният управител на " ЦСКА 1948 " приказва и за идното домакинство на отбора си против " Берое ". Двубоят е на следващия ден от 14:15 ч. на ст. " Васил Левски ". " Мачовете против " Берое " и " Арда "  са против директни съперници за горната шестица. Ние ще излезем с упоритостта за победа. Друго няма в нашите глави. Този път чакаме да зарадваме нашите почитатели ", уточни Балъков. Той още не може да разчита пълноценно на национала Ивайло Чочев, който още има проблеми след дълго неявяване поради две интервенции на дясното коляно след контузия, получена през март 2019 година В момента халфът има болки в кръста, произлизащи от тази тежка травма. Балъков обаче се надява да разчита на 100% на Чочев след зимната подготовка.

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР