Бившият капитан на Лудогорец и националния отбор на България Светослав

...
Бившият капитан на Лудогорец и националния отбор на България Светослав
Коментари Харесай

Съни Дяков: Лудогорец пак ще е шампион

Бившият капитан на Лудогорец и националния тим на България Светослав Дяков, който сега е част от треньорския щаб на разградчани гостува в предаването " Арена спорт ", с цел да разяснява всичко протичащо се към българския първенец седмица преди рестарта на шампионата. Дяков приказва за това по какъв начин е минала подготовката на " орлите " в Турция и разкри по какъв начин е бил признат назад в клуба, с който завоюва 10 шампионски трофеи на България.

" Треньорското управление е предостатъчно от контролите и свършената работа по време на лагера. Единственият противен отенък са двете тежки травми - на Рик Джонатан и Диниш Алмейда. За страдание, те също са част от играта и би трябвало да се приспособяваме макар тези моменти ", стартира Дяков.

" Благодарен съм, че ме одобриха добре в клуба. Щастлив съм, че още веднъж мога да бъда част от екипа на най-хубавия български тим. Чувствам се добре. За мен това е нещо ново, забавно, имам доста да науча, само че пък аз съм упорит и нищо не ме тормози. Доволен съм от видяното в Турция и като организация, и като отношение. Моята работа е да оказвам помощ на клуба, с цел да върви той напред ", добави някогашният футболист.

Светослав Дяков разяснява и зимната селекция в Лудогорец, както и какви са възможностите на отбора още веднъж да победи с шампионската купа в края на сезона.

" Лудогорец се стреми да заздрави своя състав. Беше видно след първия полусезон, че има потребност от подкрепление. Предполагам, че ще има още 1-2 прехвърлянето, само че това не значи, че равнището на сегашните състезатели е едва. Доволни сме от безусловно всички, само че с цел да се гонят поставените цели има потребност от един необятен състав. Знаете, че продължаваме в Европа, а там задачата е да в профил идващия противник, а за това са нужни качествени и готови футболисти ", съобщи асистент треньорът на Лудогорец

" Смятам, че Лудогорец още веднъж ще е първенец. Едва ли обаче има някой, който сега да се наеме да каже кой ще завоюва купата. ЦСКА води с една точка пред нас, само че всичко е в ръцете на нашия тим. Има и други стойностни тимове, които са малко по-назад. Ако Лудогорец желае да наподобява по този начин, както желае, би трябвало да увеличи равнището и да откри постоянството, тъй като то печели шампионата ", показа Дяков.

Бившият футболист даде и своето мнение по въпроса за какво през последните няколко сезона разградчани не съумяват да стигнат до заветната си цел, а точно групите на Шампионската лига.

" Истината е, че се смени цяло едно потомство. Мен ме няма от година и половина в Разград и сега не познавам доста от футболистите в тима, тъй като не съм играл с тях. Привлякоха се малко повечко футболисти и в това време доста елементарно се освободиха част от опитните състезатели. Да, може би, беше време за ободряване на тима, само че когато излязат толкоз съществени фигури става доста мъчно за един тим. Според мен този тим ще има потребност от време, с цел да откри своите нови водачи и своя образ. Лидерът е този човек, който сплотява, оказва помощ в сложни моменти и не го е боязън. Този тим на Лудогорец обаче не окомплектован, както всички желаеме. Надявам се всички да допринесем за това тимът още веднъж да радва по европейските терени ", съобщи някогашният капитан на Лудогорец, който на два пъти игра с " орлите " в груповата фаза на най-престижния европейски клубен шампионат.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР