Бившият капитан на италианския национален отбор Фабио Канаваро е доволен,

...
Бившият капитан на италианския национален отбор Фабио Канаваро е доволен,
Коментари Харесай

Канаваро: Титлата на Наполи е за доброто на италианския футбол

Бившият капитан на италианския народен тим Фабио Канаваро е удовлетворен, че родният му Наполи е покрай спечелването на купата в Серия " А " и счита, че триумфът значително се дължи на треньора Лучано Спалети.

" Партенопеите " са единствено на седмици от това да потвърдят и математически първия си трофей в италианското състезание от времето на Диего Армандо Марадона, а в Шампионската лига доближи до четвъртфиналите, където отпадна от Милан.

" Тази купа има друга история от предходните. Тя е за Наполи, само че и за положителното на италианския футбол. Доминацията на тима, воден от Спалети, принуди останалите клубове да се насочат към разнообразни цели ", сподели роденият в Неапол Фабио Канаваро пред " Гадзета дело Спорт ".

" По този метод имаме пет тима на полуфиналите на европейските клубни шампионати. Това е доста добре сега. Подобно на Севиля, който в последните години не може да се цели в купата в Ла Лига, само че натрупа авторитет в Лига Европа. Предишните трофеи на Наполи има неповторим, необикновен знак - Марадона. Той написа фантастични страници в историята. Присъствието му беше магнетично. Сега мисля, че би трябвало да отдадем дължимото на Лучано Спалети ", съобщи още Канаваро.
 Наполи изиска смяна, с цел да отпразнува купата още на стадиона Наполи изиска смяна, с цел да отпразнува купата още на стадиона
" Спалети реализира отличен баланс в играта и отборната работа. Той е ефикасен и сполучлив. Много пробват, само че малко съумяват, а той реализира нещо, което може би даже той не е вярвал първоначално. Помня първата му конференция. Развитието е голямо ", разяснява още 49-годишният някогашен състезател на Наполи, Парма, Интер, Ювентус и Реал Мадрид.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР