Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел защити политиката си спрямо

...
Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел защити политиката си спрямо
Коментари Харесай

В края на управлението си Меркел “не е имала властта“ да се противопостави на Путин

Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел отбрани политиката си по отношение на Русия преди нашествието в Украйна, като съобщи, че в края на ръководството си е нямала задоволително власт, с цел да повлияе на Владимир Путин, оповестяват от Би Би Си (BBC).

Тя сподели, че се е пробвала да провежда диалози с Путин и френския президент Еманюел Макрон през лятото на 2021 година " Но нямах силата да реализира своето ", съобщи тя пред Spiegel news. " Всички знаеха: През есента тя ще си отиде ", добави тя.

След началото на войната в Украйна, предшествана от седмици на солидно струпване на войски по границите на Украйна, мнозина укориха Меркел и други водачи на Европейски Съюз, че е трябвало да имат по-твърд метод към Кремъл.

Експертът по външна политика в нейната Християндемократическа партия Родерих Кизеветере измежду тези, които считат, че е знаела, че Путин се пробва да раздели и отслаби Европа, само че вярвала, че " меката мощ " е верния метод.

В изявлението за Spiegel Меркел съобщи, че нейната позиция за Украйна в мирните договаряния в Минск е спечелила време на Киев да се отбрани по-добре против съветската войска. Споразумението за преустановяване на огъня беше реализирано в Минск след анексирането на украинския полуостров Крим през 2014 година

Меркел добави, че не съжалява, че е напуснала поста през декември, тъй като счита, че нейното държавно управление не успявало да реализира прогрес освен с рецесията в Украйна, само че и с споровете в Молдова, Грузия, Сирия и Либия. Русия е забъркана във всички от тях.

И двамата с Путин са имали директен допир с живота в комунистическа Източна Германия - тя е израснала там, а той е служил там като руски офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), извършвайки загадка разследваща работа.

Превод: Илина Стоянова

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР