Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел защити политиката си и

...
Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел защити политиката си и
Коментари Харесай

Нямах власт. Меркел оправда политиката си спрямо Русия и Путин

Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел отбрани политиката си и дейностите на Германия по отношение на Русия и Владимир Путин до началото на войната в Украйна. По думите ѝ тя не е имало задоволително власт, с цел да въздейства на съветския президент.

Меркел сподели, че тя се е пробвала да инициира европейски договаряния с Путин дружно с френския президент Еманюел Макрон през лятото на 2021 година

„ Нямах задоволително власт, с цел да реализира каквото желаех. Всички знаеха – през есента тя си потегля “, сподели Меркел в изявление за Шпигел, представено от Би Би Си.

Меркел организира последната си среща с Владимир Путин през август 2021 година, няколко месеца преди да отстъпи канцлерския пост след 16 години на власт в Германия.

В изявлението си тя добави, че не е можела да влияе на съветския президент, тъй като „ при Путин единствено силата се брои “.

„ Усещането беше доста ясно – във връзка с политиката ти си свършена “, сподели още Меркел. Тя добави, че не съжалява, че е изгубила властта след декември 2021 година, тъй като е „ усетила “, че държавното управление ѝ се проваля освен поради рецесията в Украйна, само че и поради споровете в Молдова, Грузия, Сирия и Либия , които също са били свързани с Русия.

Меркел получи доста обвинявания след началото на съветската инвазия поради меката ѝ политика по отношение на Москва. Инвазията беше предшествана от месеци, в които Русия трупаше войски по границата на Украйна.

Тя отбрани политиката на страната си след 2014 година, като съгласно нея постигнатото помирение след и окупацията на Донецк и Луганск, е дало време на Украйна да се приготви за войната, която стартира през февруари.

В последните години на ръководството си Меркел защитаваше плана за създаване на. Тръбата по този начин и не проработи, а след началото на войната политиката на Русия изправи Германия пред тежка енергийна рецесия, откакто Москва понижи съществено доставките на газ.

Очаква се в резултат на енергийната рецесия Германската стопанска система да бъде в тежка обстановка през идващите години.

След февруари 2022 година Германия направи внезапна смяна в политиката си по отношение на Русия. Берлин стартира и съществени промени на армията и взе решение да разшири съществено отбранителните си благоприятни условия поради съветската експанзия в Източна Европа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР