Бившият журналист от Ведомости и Комерсант Иван Сарафов е обвинен

...
Бившият журналист от Ведомости и Комерсант Иван Сарафов е обвинен
Коментари Харесай

Руският журналист Иван Сарафов е обвинен в държавна измяна

Бившият публицист от " Ведомости " и " Комерсант " Иван Сарафов е упрекнат в държавна измяна, оповестиха съветските осведомителни организация.

Сарафон, който като публицист е бил с ресори " защита " и " галактическа промишленост ", от няколко месеца е консултант в " Роскосмос ".

Обвинението идва от следственото ръководство на Федералната работа за сигурност. 

Сарафов бе арестуван предходната седмица по съмнение, че е предавал държавни секрети на американското разузнаване благодарение на чешките служби. Властите потвърдиха, че това не е обвързвано с настоящата му работа като консултант на " Роскосмос ", а това означаваше, че съмненията се отнасят за времето, когато е работил като публицист. Няколко високопоставени съветски чиновници настояха, че обвиняванията не са свързани с работата му.

ФСБ счита, че предадената информация е обвързвана с " военнотехническо съдействие на Русия с близкоизточна африканска страна ". Не се прецизира дали става дума за Египет, чиято покупка на съветска бойна техника бе тематика на обява на Сафронов в " Комерсант ", само че в интервала на хипотетичното си рекрутиране той е работил точно в това издание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР