Бившият изпълнителен директор на държавната фирма Автомагистрали, която получи държавни

...
Бившият изпълнителен директор на държавната фирма Автомагистрали, която получи държавни
Коментари Харесай

Бившият шеф на "Автомагистрали" е напуснал България, обяви Бойко Рашков

Бившият изпълнителен шеф на държавната компания " Автомагистрали ", която получи държавни поръчки за строителство за милиарди и разпредели стотици милиони от тях като предплатени заплащания към определени без конкурс компании, Стоян Беличев към този момент не е в България. Това заяви през днешния ден шефът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Беличев и цялото управление на " Автомагистрали " бяха заменени при започване на лятото, откакто се разбра, че на външни компании за планове за обезопасяване на свлачища и срутища, а шест месеца преди крайния период съвсем нищо от предоставените действия не е свършено. В допълнение, че държавното сдружение е получило поръчки за над 4 милиарда лева в нарушаване на условията на закона.

Впоследствие се оказа, че " Автомагистрали ", колкото изпълнителите са пожелавали. Според Бойко Рашков Стоян Беличев е напускан България след последните разкрития на полицията за източване на средства по договорите за строителство на лот 5 на автомагистрала " Хемус ".

По първични данни от отпуснати предплатено 84 млн. лева от " Автомагистрали " АД на " Водно строителство - Благоевград " АД и изнесени от банки в сакове и чували със скица, включваща кухи компании., че стотици милиони са преведени предплатено за наем на техника и доставка на материали, в това число за лотове на автомагистрала, за които даже не се знае по какво трасе ще се вършат.

Днес Рашков за следващ път уточни, че ГЕРБ купуват гласове с парите от " асфалтовата сага в България ". " Няма да спра да назовавам " Хемус " " Кражбата на века " поради извратеното използване на процедурата " инхаус ", сподели вътрешният министър. Според него Беличев е подписал и контракти за озеленяване на бъдещи сектори на " Хемус ", които даже не е ясно дали ще се изградят. Те са за 10 милиона лв., като 5 млн. лева към този момент са били дадени предплатено на бургаска компания.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР