Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който оглавява Форца Италия, спечели

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който оглавява Форца Италия, спечели
Коментари Харесай

Берлускони става член на Европейския парламент

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони, който оглавява Форца Италия, завоюва 557 000 гласа в последните избори за Европейски парламент, като стана най-популярният претендент на партията, осведоми РИА Новости.

Берлускони стана първи измежду своите партийни членове във всичките четири от петте изборни региона, в които той реши да се кандидатира за Европейския парламент. В петия изборен регион в централна Италия описът на Форца Италия оглави настоящия ръководител на Европейския парламент и заместител на Берлускони в партията Антонио Таяни.

По този метод, както се отбелязва в дясноцентристката партия, Берлускони в новия състав на Екологичен потенциал ще бъде адресат на максимален брой гласове измежду италианците, като се има поради, че водачът на партията Лига, спечелила изборите, Матео Салвини, би трябвало да се откаже от поста вицепремиер и да заеме мястото на парламентарен представител.

" Както и преди сме незаменими, без нас дясноцентристите губят ", цитира вестник " Република " Берлускони.

През 2013 година Берлускони загуби опцията да заеме държавна служба и да се кандидатира за изборите заради присъдата по случая с финансова машинация в своята група Медиасет. Преди година заповедта за възбрана бе анулирана.

Според резултатите от изборите Форца Италия е спечелила единствено 8,8% от гласовете. Убедителна победа пред тях означи дясната партия Лига, която поредно подлагаше на критика политиките на настоящето управление на Европейския съюз и настояваше за нуждата от унищожаване на антируските наказания на Европейски Съюз. За Лига са дали своят вот 34,3% от италианците, като за първи път я трансформират в най-влиятелната политическа мощ в Италия. Второ място заема Демократическата партия, която поддържаха 22,7% от гласоподавателите. Първите три се допълват от спечелилото 17% обществено-политическо Движение 5 звезди, което отстъпи място на своите сътрудници в държавната коалиция от Лига, заяви БГНЕС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР