Бившият икономически министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев дава

...
Бившият икономически министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев дава
Коментари Харесай

Делян Добрев съди Илиян Василев, блокира сметките му

Бившият стопански министър и народен представител от ГЕРБ Делян Добрев дава под съд енергийния специалист и някогашен дипломат на България в Москва Илиян Василев. Искът ще е за клюка, заяви самият Добрев във Фейсбук.

" След като години наред търпях Илиян Василев да ме наскърбява и клюки обществено, взех решение да си потърся правата по правосъден път. Така, както направих и с Елена Йончева. За да предотвратя опцията да се скрие, желаех от съда и получих обезпечителна заповед до размера на желае ми против него. Аз не съм единственият обруган и обиждан от Илиян Василев. Надявам се с това мое деяние да дам кураж и на останалите пострадали да защитят имената си по правосъден път! ", се споделя в обръщението.



Енергийният специалист обаче не сподели изключително терзание от идната правосъдната борба.

" С най-голямо наслаждение ще поспоря с Делян Добрев в съда, само че явно той е решил да стартира разногласието в моята обичана среда. Да му кажа, че преди него Делта Гард и Джи Пи Груп се пробваха да ми запушат устата. И не стана.

Партийната поддръжка не значи доста, въпреки че е привикнал да се употребява от ресурсите на ГЕРБ и властта. Нещо доста е сбъркал, в случай че си мисли че си има работа с следващата Елена Йончева. Аз съм момче от улицата и съм надалеч от властта, само че близо до енергетиката и до информацията. Нямам партия зад себе си, нямам ресурсите с които Добрев разполага. Не аз съм този с властта и с делата, той е в хрониките. Има да се изненадва много. ", написа Василев в обществената мрежа.

По думите му искът е политически акт, ориентиран против свободата на словото и правото на рецензия против обществени персони. Василев твърди, че към момента не е получил никакъв иск, само че сметките му към този момент са блокирани. И прикани Добрев да разгласява желае, който е за нанесени неимуществени вреди.



Ще се боря с цялостното схващане, че борбата е против ГЕРБ., закани се Василев.

Името на Добрев беше измежду забърканите в абсурда " Апартаментгейт " с евтините жилища на ръководещите. Тогава стана ясно, че той живее в апартамент в столичния квартал " Манастирски ливади ". Политикът твърди, че жилището е на майка му, а той ѝ заплаща наем и превежда парите по банков път.

Разразилите се подозрения огорчиха Делян Добрев, който съобщи, че е набеден и. Впоследствие той осъди аления народен представител Елена Йончева по няколко каузи за клюка.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР