Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев излезе от сградата

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев излезе от сградата
Коментари Харесай

Обвиниха Живко Коцев за участие в престъпна група

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев излезе от постройката на анатикорупционната комисия в сряда с обвиняване.


Той е притеглен в качеството му на обвинен за присъединяване в проведена незаконна група, част от която са някогашната шефка на Агенция " Митници " Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно - Никола Николов, по прякор Паскал. Освен това му е наложена парична гаранция от 20 хиляди лв..

В късния следобяд в сряда, Коцев реши да резервира цялостно безмълвие, откакто прекара над три часа в КПКОНПИ. Адвокатите му Даниела Доковска и Илиян Василев препратиха всички медийни въпроси към прокуратурата.

" Въпрос на време е да потвърдим нашите изказвания, че господин Коцев не е направил безусловно никакво закононарушение ", сподели юрист Василев.

БГНЕС напомня, че името на Живко Коцев бе намесено в контакти с контрабандни канали. Негови фотоси в комапнията на контрабандисти бяха публикувани онлайн. Името му попадна в информации, свързани с Николай Николов-Паскал, някогашната директорка на митниците Петя Банкова и Марин и Стефан Димитрови.

В рамките на миналите седмици и дни Коцев първо подаде оставка, само че два дни по-късно я отдръпна и сподели, че е работил под напън. Под натиска на министър Калин Стоянов, изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, шефката на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова, нейния заместител - Христо Кръстев, както и с шефа на КПКОНПИ Антон Славчев.

Денков сезира ad hoc прокурора по следствието на основния прокурор - Даниела Талева. След това ръководителят на Наказателната гилдия на Върховен касационен съд разпореди преписката, формирана по сигнал на министър-председателя в оставка акад. Николай Денков, да бъде предадена за разглеждане по подготвеност на прокурора за следствие на закононарушения, осъществени от основния прокурор или заместител на основния прокурор.

В състава на служебния кабинет " Главчев " Калин Стоянов остава отпред на Министерство на вътрешните работи.

На 10 април президентът Румен Радев подписа декрет за преустановяване на пълномощията и освобождение от служба на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Така на мястото на Коцев бе назначен краткотрайно Димитър Кангалджиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР