Бившият главен прокурор на Международния наказателен съд Карла Дел Понте

...
Бившият главен прокурор на Международния наказателен съд Карла Дел Понте
Коментари Харесай

Карла Дел Понте призова за издаване на международна заповед за арест за Путин

Бившият основен прокурор на Международния углавен съд Карла Дел Понте прикани за издаване на интернационална заповед за арест за съветския президент Владимир Путин, съобщи Асошиейтед прес, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Путин е военнопрестъпник ", сподели Дел Понте в изявление за швейцарския вестник " Тан ".

Тя добави, че е била изключително потресена от всеобщите гробове в Украйна, които са й напомнили най-лошите мигове от войната в някогашна Югославия.

" Надявах се в никакъв случай да не видя повече всеобщи гробове. Тези умрели хора имат близки, които даже не знаят какво е станало с тях. Това е недопустимо ", добавя Дел Понте.

Тя споделя, че има ясни доказателства за осъществявани военни закононарушения в Украйна - офанзивите против цивилни, унищожаването на цивилен здания и даже разрушаването на цели градове.

Сегашният основен прокурор на Международния углавен съд Карим Хан посети Украйна предишния месец.

" Ако МНС открие доказателства за военни закононарушения, то би трябвало да се върви нагоре по командната верига, до момента в който се стигне до тези, които са взели решенията ", споделя Дел Понте. И добавя, че би било допустимо даже да се държи отговорност на Путин.

Тя наблюдаваше следствията на Международния углавен съд в Руанда, Сирия и някогашна Югославия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР