Бившият главен изпълнителен директор на Twitter Линда Якарино, според Bloomberg,

...
Бившият главен изпълнителен директор на Twitter Линда Якарино, според Bloomberg,
Коментари Харесай

Социалната мрежа X обмисля да раздели абонамента си на три нива от гледна точка на наличието на реклами

Бившият основен изпълнителен шеф на Twitter Линда Якарино, съгласно Bloomberg, на среща с кредиторите на компанията изброи факторите, допринасящи за бъдещата безуспешност. Една от евентуалните промени, препоръчани от актуалното управление, ще бъде разделянето на премиум-абонаментите на три междинни равнища, които дефинират размера на рекламата, показвана на потребителите.

Според представители на X, настоящият тарифен проект с абонамент за $8 на месец ще бъде разграничен на три варианти: Basic, Standard и Plus. В първия случай, съществуването на месечна такса няма да повлияе върху количеството реклама, показвано на потребителя. Във втория тя ще бъде понижена на половина, а най-скъпата алтернатива за абонамент изцяло ще лиши потребителя от нуждата да гледа реклама. Илон Мъск, съгласно негов сътрудник, също е изразил концепцията за нуждата от въвеждане на наложителна такса за достъп до X за всички консуматори. Според него, това би асъдействало за битката с т.нар.ботове.

Нека ви напомним, че споменаването на три равнища на абонамент в кода на предходното приложение на Twitter за iPhone към този момент бе намерено от един от частните запалянковци, тъй че тези трансформации сигурно ще бъдат изпълнени.

Говорейки за рентабилността, ръководителят на X изясни, че без да се вземат поради разноските за обслужване на дълга, компанията към този момент е на облага, само че в случай че вземем поради съответните разноски, тогава ще може да се приказва за доходност единствено до втората половина на идната година, в случай че всичко върви по проект. Рекламодателите в действителност се връщат към X, като делът на тези измежду първите 100 неотдавна доближи 90%, само че Якарино също отбелязва, че техните рекламни бюджети са по-ниски от преди. Като цяло, това не стопира X да усилва приходите си с 8-9% тримесечие след тримесечие на поредна база. Компанията получава доходи освен от реклама и абонаменти, само че и посредством лицензиране на своите данни на страничните клиенти. Преди година договорка с присъединяване на Илън Мъск остави компанията със отговорности от $13 милиарда, а в този момент тя би трябвало да заплаща към $1,2 милиарда годишно, с цел да ги обслужва. По тази причина постигането на доходност в чист тип няма да стане толкоз скоро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР