Бившият главен изпълнителен директор на Ауди (Audi) Руперт Щадлер беше

...
Бившият главен изпълнителен директор на Ауди (Audi) Руперт Щадлер беше
Коментари Харесай

Бивш шеф на "Ауди" беше осъден на 21 месеца затвор условно по делото "Дизелгейт"

Бившият основен изпълнителен шеф на " Ауди " (Audi) Руперт Щадлер беше наказан на 21 месеца затвор условно по делото " Дизелгейт ", съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Съдът в Мюнхен го призна за отговорен по обвиняване в машинация по немарливост по абсурда, избухнал през 2015 година, показва " Ройтерс ". Той ще би трябвало да заплати и санкция в размер от 1.1 милиона евро.

Щадлер се изправи пред съда в Мюнхен дружно с някогашния началник на отдела за произвеждане на мотори Волфгант Хац и някогашния водещ инженер, посочен съгласно немските закони само с абревиатурата П. Тримата са упрекнати, че носят отговорност за манипулирането на дизелови мотори на " Ауди ", с цел да наподобяват машините по-нискоемисионни.

 Дългият километраж може да остави без обезщетение ищци по Дългият километраж може да остави без обезщетение ищци по " Дизелгейт ", реши немски съд

Делото против тримата стартира през 2020 година и до предишния месец Щадлер отхвърляше обвиняванията, че е знаел за инсталирането на програмен продукт, манипулиращ въглеродните излъчвания на колите. Той е първият върховен началник, изправил се пред съда, по аферата " Дизелгейт ".

Бившият основен изпълнителен шеф на " Фолксваген " (Volkswagen) Мартин Винтеркорн също би трябвало да се изправи пред съда, само че процесът против него неколкратно бива отлаган заради влошеното здраве на ответника.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР