Бившият германски канцлер Ангела Меркел заяви, че няма да участва

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел заяви, че няма да участва
Коментари Харесай

Войната между Русия и Украйна ще завърши с преговори, но аз няма да участвам, не си струва

Бившият немски канцлер Ангела Меркел съобщи, че няма да взе участие в договарянията за преустановяване на войната сред Украйна и Русия. Според нея въпросът за това " не си коства ". Освен това тя няма визия по какъв начин и по кое време ще свърши войната. Това съобщи тя в изявление за италианското издание Sette.

Според Меркел всички войни рано или късно приключват с договаряния.

„ Има разлика сред насилствен мир, който аз, както доста други, не желая, и открит и другарски диалог “, сподели тя.

Меркел приказва и за това дали счита себе си до известна степен виновна за това, че Русия стартира инвазия в Украйна. По думите й тя постоянно се е ръководела от логиката в политиката си.

„ Заключавам, че взех решенията си по това време, следвайки логичност, която към момента ми наподобява рационална “, сподели Меркел.

Според нея, когато през 2008 година се е обсъждал въпросът за присъединяване към НАТО на Украйна и Грузия, страните не са били подготвени да станат членове на алианса.

" Двете страни нямаха нужните реквизити. Още повече, че нямаше подробен размисъл за това какви последици би имало сходно решение, както във връзка с реакцията на Русия, по този начин и за НАТО ", сподели Меркел.

Тя разяснява споразуменията от Минск, които съгласно нея са дали време на Украйна да стане по-силна.

„ И се колебая, че тогава НАТО можеше да направи толкоз доста, с цел да помогне на Украйна, както прави през днешния ден “, сподели Меркел.

Бившият немски канцлер означи, че всички знаят, че войната в Донбас след подписването на Минските съглашения се трансформира в замразен спор, който не е завършил. Меркел назова въпроса за построяването на газопровода " Северен поток 2 " противоречив. Според нея тогава съветският газ не е изглеждал толкоз " демонски ".

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР