Бившият футболист на ЦСКА – Стефано Белтраме, даде пространно интервю

...
Бившият футболист на ЦСКА – Стефано Белтраме, даде пространно интервю
Коментари Харесай

Белтраме с равносметка: В България останах сам, Юве прави страхотен сезон

Бившият футболист на ЦСКА – Стефано Белтраме, даде просторно изявление в родината си, в което се върна и към интервала си в България. Атакуващият халф игра за „ алените “ към 10 месеца през 2020-а година. Италианецът изясни компликациите, които е изпитал с навлизането на пандемията и обществената изолираност през тези месеци.

Белтраме, който е младеж на Ювентус, разяснява и обичания си отбор в черно и бяло пред платформата " Numero Diez ". Според полузащитника е нужно време на младите играчи на „ бианконерите “. По думите на Белтраме Алегри и „ Старата госпожа “ вършат добър сезон и са в битката за купата, въпреки да не играят атрактивен футбол.

„ Винаги съм бил характерен номер 10 (б.р. - атакуващ халф) - обичаната ми роля, свободен да се разхождам в най-предната половина на терена - зад нападателя или двамата нападатели. В Португалия през последните години играх малко по-назад, само че по тактически аргументи. Треньорът имаше потребност от някой, който да настройва играта и да разпределя топката напред. Играейки в двойка, беше належащо да вкарам и малко мръсна игра, с цел да спечелвам топки. Това не е в природата ми, в никакъв случай не съм бил Гатузо “, съобщи с усмивка Белтраме, говорейки за последния си престой в Маритимо.

„ Португалия ми оказа помощ доста, защото ме накара да преоткрия друга страна, която към момента не бях извадил – играех по-назад, както споделих. На човешко равнище пораснах доста през първата година отвън Италия - в Нидерландия. Бях млад, не беше елементарно. Научих езика и опознах нова страна. В България обаче избухна Коронавирус пандемията и останах самичък два месеца и половина. Беше мъчно, само че съумях да извадя спомагателна мощ, която не подозирах, че имам ", направи равносметка Белтраме и съобщи, че макар обстоятелството, че е няколко месеца без тим, е гладен да се потвърди в Италия.

За обичания си Ювентус и разликата с най-хубавите тимове в последните години като да вземем за пример Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, Белтраме съобщи: „ Футболът върви на цикли: имаше интервал на Юве, който продължи 10 години и бе цялостен с победи в шампионата и два финала на Шампионска лига. Сега има доста млади играчи, които се нуждаят от време да израснат, да се учат. Изисква се самообладание. Въпреки рецензиите, които чуваме, Алегри прави страховит сезон и е втори. От позиция на играта – в случай че вършим съпоставяне с Байерн и Сити - това е друг вид полемика. Вярвам, че Юве би трябвало да откри себе си и да се върне към тези резултати отпреди няколко години “.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР