Бившият футболист на Левски Пламен Николов даде интервю за БНТ,

...
Бившият футболист на Левски Пламен Николов даде интервю за БНТ,
Коментари Харесай

Пламен Николов: Очаквам Левски най-накрая да спечели Купата

Бившият футболист на Левски Пламен Николов даде изявление за Българска национална телевизия, в което предвижда, че точно " сините " ще ликуват с Купата на България след финала на 15 май (неделя).

Николов показа още, че самият той чака Левски да завоюва безапелационно мача предвид на играта, която отборът демонстрира в последните си срещи.

" Аз чакам най-сетне Левски да завоюва Купата. Имаше катаклизми преди 7-8 години, както и преди 3-4. Отборът загуби два финала, само че се надявам с играта, която сподели в последните дуели да си завоюва безапелационно мача. Моментната обстановка няма никакво значение. Това е един единствен дуел, който осмисля сезона и на двата тима ", разяснява някогашният пазач на " сините ", който игра за тях в интервала 1991-1997 година.

Един от участниците на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година разяснява и какво значение ще има за футболистите фактът, че ще играят на цялостен стадион във финала.

" Когато футболистите играят пред цялостен стадион, това е тласък за тях. Аз персонално знам каква е страстта, когато играеш пред цялостни трибуни и каква е тя, когато стадионът е празен. Предполагам, че футболистите ще дадат най-хубавото от себе си, с цел да не разочароват публиката ", съобщи Николов.

Накрая трикратният притежател на Купата приказва и за възхода на Левски под управлението на Станимир Стоилов.

" Определено тимът е във напредък. Играта се усъвършенства и това радва публиката. Ако преди имаше по 1000-1500 фенове на мач, то в този момент няма празни места ", приключи Пламен Николов, който подвига на два пъти Купата на България с Левски (1991/92 и 1993/94) и един път с Локомотив Сф (1981/82).

Автор: Иво Бързаков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР