Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира отбора и играта

...
Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира отбора и играта
Коментари Харесай

Петър Курдов: Хубчев поне научи футболистите на Левски да тичат

Бившият футболист на Левски Петър Курдов разяснява тима и играта на " сините ". Ето какво сподели той пред сътрудниците от " Тема Спорт ":

" Едва ли има доста треньори по света и в България, които ще се съгласят с налични 12 футболисти да започват подготовка. Трябва да му се признае на Петър Хубчев, че пое огромен риск и, както се споделя - работи на парче. Допуснаха се остарели неточности с неопитни хора като Павел Колев - освобождаваха се футболисти, само че в това време нямаше играчи за първия лагер. И резултатите в евротурнирите не закъсняха - видяхте, че Левски не бе на никакво европейско равнище. Левски от началото на годината продаде Обертан и Мариани - двамата, които почти можеха да вършат играта на тима. Според мен това е подбудено от обстоятелството, че притежателят не желае да дава пари и се търсят някакви различни пътища.

В общи линии това, че " сините " са в челото на таблицата сега, е най-хубавото, което може да се случи. Това би трябвало да му се признае на Хубчев, че с дребни изключения в шампионата върви добре. Хубавото в тази ситуация е, че треньорът е левскар и досега се оправя добре с подготвителния развой - най-малко ги научи да тичат. Искам да подчертая, че в предходни години с " прословутите " треньори, които се извъртяха, тимът устояваше до 65-70-ата минута. Сега се вижда, че футболистите имат силите да изкарат цялостен мач и още малко даже. Това е позитивното, което демонстрира, че нещата в подготвителния развой се водят добре.

На младите, които има в тима, би трябвало да се даде повече време, с цел да разпрострат своите благоприятни условия и да добият повече опит. Само тогава ще покажат това, на което са способни. За момента не е нужно да сме сериозни и крайни, да търсим някакви недостатъци. За момента това е действителността в българския футбол. Школата на Левски, а и другите в България са съвсем умрели. Не може за 6-7 години да нямаш сериозен футболист в първия тим. Виждате, че всичко, което излиза, първоначално е криво-ляво. Да ви призная, доста се нервирам от обстоятелството, че се споделя, че футболистите били изморени. По наше време нямаше такова нещо. Е, имаше отмалялост, само че всеки стискаше зъби и играеше. За парите, които получават, оправданията са за у дома. Когато излизаш на " Герена ", хората желаят да гледат добра продукция. Виждам по-добри неща, въпреки че няма звезди в тима. Левски е задължен да е до дъно в битката за купата и купата ", сподели той.
 Добромир Жечев: Не считам, че селекцията на Левски е доста добра
Добромир Жечев: Не считам, че селекцията на Левски е доста добра

Похвали Петър Хубчев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР