Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев говори пред

...
Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев говори пред
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Всичко за Левски се получаваше

Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев приказва пред " Тема Спорт " след успеха на сините на Локомотив София с 6:0 на " Герена ".

" Левски се показа доста мощно против Локомотив София. Сините не дадоха на съперника да играе с топката в първите 15 минути и значително изкова успеха си в този интервал, макар че по-късно бе вкаран първия гол дело на Андриан Краев. Правеше усещане бързата игра, която предложиха домакините с преливането от отбрана в нахлуване. Джавад ел Джемили демонстрира към този момент, че има класа и стартира да надгражда представянето си след всеки мач. Ще се окаже добър трансфер на Левски. Костов го сложи на друга позиция зад нападателя, а не както бе притеглен в ролята на крило и играчът демонстрира, че това му подхожда. Треньорът не се опасява да прави промени по състава си и да се доверява на младите. Най-точният образец е с Асен Митков. Той работи малко пред отбраната и не разочарова наставника си. Много е сигурен в отиграванията си и умее да гради офанзивите. Костов незабавно включи в игра и едно от новите попълнения - Хасими Фадига. За момента не можем да кажем дали ще бъде на равнище, само че от представянето му против Шкупи и Локо София се вижда, че е теоретичен футболист. За отбраната в последния мач не може какво толкоз да се каже. Нямаше толкоз работа, само че бранителите бяха постоянни при редките набези на железничарите. Това даде независимост на Петрис и Цунами да нападат по фланговете.

Имаше доста положителни офанзиви по крилата, както и през центъра. Правилно бе взето решението да се продаде Сундберг, тъй като можеше да се изпусне без пари в края на сезона. Левски има равностойни централни бранители в лицето на Кордоба, Ван дер Каап, а Кристиан Димитров демонстрира отлична игра в последните мачове.

Двубоят с Локомотив може да се дефинира като игра на котка с мишка. Всичко се получаваше за сините. Някой може да каже, че железничарите сега построяват тима си и са слаби, само че играеш дотолкоз, колкото ти разрешава съперника. Левски не разреши на противника да провежда офанзивите си, пресираше високо и си направи мача елементарен. Хубаво бе, че сините демонстрираха добра успеваемост пред вратата на Локомотив, вкараха 90% от точните си удари, което липсваше преди. Рикардиньо не игра против Локомотив, той вкарва значими голове, само че липсва комбинативност в играта му. В последния мач изпъкнаха други играчи. Забелязва се въодушевление във Велтон и Роналдо.

Сега на Левски му следва реванш против Шкупи. Най-вероятно Костов ще прибегне до скица с четирима бранители, а не с трима, както бе в първия мач. Тогава решението значително бе подбудено от неприятния терен и да не се дават пространства на противника. Има и треньори, които желаят да изненадат съперника си, откакто преди този момент е залагал на една скица. Вижда се, че Левски има футболисти за тези решения.

Сините не би трябвало да имат проблем против Шкупи. Севрномакедонците би трябвало да нападат на " Герена ", в случай че желаят да реализират нещо, а това ще отвори пространства на бързите играчи на Левски и упованията са за още голове за сините. Добро решение бе, че не бе анулиран мача с Локо София, тъй като както сподели Николай Костов - разполага с млади играчи, които бързо се възвръщат. По този метод се държи тонуса на тима. Има опция да прави ротации. Не би трябвало да се отсрочва и идващия мач с Локо Пловдив ", съобщи Вълчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР