Бившият футболист и капитан на Левски Николай Тодоров сподели пред

...
Бившият футболист и капитан на Левски Николай Тодоров сподели пред
Коментари Харесай

Кайзера: Левски ще може да навакса на Лудогорец напролет

Бившият футболист и капитан на Левски Николай Тодоров показа пред "Тема спорт ", че Левски има най-вече потребност от привличането на класен плеймейкър. Трикратният първенец на България със сините и някогашен съотборник на Петър Хубчев съобщи, че се вижда поредност в отбора и го няма лъкатушенето, което е било преди години. Известният с прякора си Кайзера някогашен халф показа мнението си за младата звезда на "сините " Станислав Иванов и по кое време чака обединяването на почитателите.

- Г-н Тодоров, какъв брой огромна в действителност е разликата сред Левски и Лудогорец сега? Имат ли към момента късмет сините да се преборят за шампионската купа?

- Погледнато действително, колкото е по-голяма дистанцията от първия в класирането в лицето на Лудогорец, постоянно става по-трудно. Тогава възможностите ти остават напълно дребни. Но факсимиле е към този момент непрекъснато да загатваме, че има още доста мачове да се изиграят. Всичко опира до това дали ще се резервира тази разлика до зимата и дали тя ще се понижи. От значение е каква ще бъде подготовката и селекцията в единия и другия тим. За мен извънредно доста фактори ще играят. Шансът за купата остава. Но дали Левски ще съумее да го резервира до самия край? Разсъждавам по този начин - в случай че "сините " желаят да съкратят дистанцията, Лудогорец би трябвало да загуби три мача или при други стечения на събитията да направи най-малко две провали и тъждество. Когато се започват плейофите, Левски ще има тази опция да редуцира разликата в директните мачове против разградчани.

- Споменахте селекция и подготовка. Къде виждате най-голяма потребност от укрепване в Левски?

- Не желая да изпадам в елементи, тъй като от голяма важност е какво тъкмо желае самият треньор. Ние в профил гледаме, проучваме, разясняваме като почитатели, а и вие като публицисти. Но, с цел да стане по-голяма конкуренцията и да може да се настигне Лудогорец, за мен укрепване е нужно във всички звена. Единствено за вратарския пост не знам дали ще преценяват да си остане тази конкуренция сред Милан Миятович и Николай Михайлов, или ще взимат още някой пазач. Но в отбрана имат проблеми. В средата го няма така наречен водач в халфовата линия. А и освен, в нахлуване също. Като погледнем действително, след Наско Сираков няма характерен български централен нападател в Левски.

- Виждате ли най-малко "здравословна " конкуренция сред актуалните нападатели на отбора Найджъл Робърта, Дени Алар и Станислав Костов?

- Конкуренция ще има. При наличните футболисти в нахлуване тя е налице. Но тук отново опираме до това, че тримата са друг вид централни нападатели. Робърта е по-млад и има разнообразни качества. Алар също е радикално друг и пo-разчупен. От значение е, когато всички са здрави, по какъв метод ще се конкурират.

- Забелязвате ли към този момент някаква смяна в играта на Левски при Петър Хубчев?

- Цялостно има смяна. Петър Хубчев последователно си постанова своя жанр на игра, условия за дисциплинираност и себераздаване. Усеща се и се вижда, че има организация в тима. Забелязва се поредност, до момента в който преди имаше доста лъкатушене в държанието на целия отбор. Сега това е на положително равнище. Само че, въз основа на зимната селекция, равнището би трябвало да се вдигне на целия тим и на обособените футболисти.

- Преди дни Павел Колев показа, че огромният проблем пред Левски е, че левскарите не са обединени. Като някогашен капитан на "сините " склонен ли сте с това изказване? Как ви се вижда ръководството на новото управление?

- Спокойствие има с изчистването на отговорностите, които Левски има, и оттова сигурността, която се усеща. Но в клуба няма по какъв начин да има успокоение, тъй като задачите постоянно са високи. През годините Левски е минал през доста катаклизми, дали дребни, или по-големи. Обединението на "сините " ще пристигна от постоянството на тима. Колкото по-добре върви тимът, толкоз по-бързо хората ще се завърнат на трибуните и ще го поддържат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР