Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментирапредстоящото

...
Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментирапредстоящото
Коментари Харесай

Георги Илиев-Майкъла: ЦСКА няма стил

Бившият футболист и изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев коментирапредстоящото дерби сред ЦСКА-София и Лудогорец. Майкъла, както е прочут измежду почитателите, предвижда по какъв начин ще приключи дуелът и какво му прави усещане в играта на армейците напролет.

Г-н Илиев, какъв дуел очаквате да се получи в неделя сред ЦСКА и Лудогорец?
– За мен ще е равносилен мач. Двата тима не се показват добре, само че побеждават и са на първите две места в класирането. Предимството на ЦСКА е, че дуелът е на “Армията ” и води с 2 точки пред Лудогорец. Ако тези момчета знаят какво значи тимът и какви фланелки носят, няма място за подчинение. Но в случай че отново на терена излязат 11 чужденци… Гледат да не изгубят мачовете и да си вземат заплатите. Това ще е тежко за ЦСКА. Много неприятно бе, че против Левски тимът излезе единствено с чужденци. Въобще не знаят какво значи този клуб, къде се намират и какво е да даваш сърцето си за ЦСКА.

Колко значими ще са почитателите на алените в този мач?
– От огромно значение ще са. Пред претъпкан стадион е доста по-добре да играеш, в сравнение с пред 1000 фенове. Публиката ще направи всичко, което би трябвало. Дано играчите на ЦСКА са на равнището на почитателите. Да покажат нещо хубаво и забавно и да победят. Това е техният мач и никой различен не може да им помогне.

Това ли е мачът на истината за ЦСКА?
– Който заслужава да носи алената фланелка, това е дуелът. Да излезе и да покаже, че знае какво значи тя. Мач на “Българска войска ” пред 16-17 хиляди цесекари, какво по-хубаво от това. Другият отговор е, че Лудогорец е с най-слабия си състав от 11 години насам. ЦСКА би трябвало да се възползва. Идеален миг е. Ако в този момент се изпусне този мач, ще бъде доста мъчно до края на шампионата. Разградчани знаят по какъв начин да вземат бързи ограничения и какво да създадат. През последните години по това време водеха с десетина точки пред втория.

Очаквате ли да се получи напрежение и да стане нервозен мач при неверни съдийски отсъждания?
– Битката е на терена. Стига сме търсили проблеми при съдиите, ВАР и така нататък За това дерби се избра най-хубавият български рефер в лицето на Георги Кабаков. Постоянно се приказва, че помагали на Лудогорец. Вкарай им два гола и да забележим по какъв начин ще им оказват помощ реферите. ЦСКА няма в нито една линия водач – вратар, отбрана, полузащита и нахлуване. Имат положителни футболисти, само че им липсва лидерът, и то българин. Трябва да се откри състезател с изразени лидерски качества. Футболистите е належащо да знаят в кой тим са попаднали, да познават историята и смисъла на клуба. Не може да чакаш цялостен мач за гол от статично състояние. ЦСКА не играе добър футбол.

Ще се оправи ли Саша Илич против Лудогорец, откакто не съумя да завоюва борбите в постоянния сезон против Левски?
– Победите вършат един треньор добър. Отборът не се показва на равнище, само че има огромен шанс и се печелят мачовете. ЦСКА няма жанр. Саша Илич не е вкарал подобен в отбора. Рита се безобразно напред и в случай че стане нещо, само че за момента се получава. Бил е доста добър футболист, само че няма опит като треньор. Само една година в Сърбия. Учи се в ЦСКА, само че го прави добре, тъй като, когато тимът побеждава, наставникът е добър. Това са разпоредбите в професионалния спорт. Не може отборът да печели, да е преди всичко и да кажеш, че треньорът е слаб. За мен си прави добре работата, само че тимът не се показва на равнище. Илич го вижда и с тези играчи това е максимумът. Не се прави добре селекцията и би трябвало да се поправя през лятото.

Този мач ще реши ли борбата за купата?
– Ако има победител в мача, везните ще се наклонят мощно в негово изгода, тъй като един триумф ще даде самочувствие на тима, който завоюва. Такова липсва при алените. Тимът играе равностойно и против слабите тимове, даже и при семействата. Какво да приказваме. Нека да изиграят добър мач против Лудогорец, да завоюват и да вдигнат самочувствието си. Очаквам ЦСКА да победи с 2:0 или 2:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР