Бившият футболист и директор на Левски Станислав Ангелов обяви, че

...
Бившият футболист и директор на Левски Станислав Ангелов обяви, че
Коментари Харесай

Бивш футболист и директор на Левски: Разочарован съм, всичко е мъгла, ще пиша до УЕФА

Бившият футболист и шеф на Левски Станислав Ангелов разгласи, че е извънредно отчаян от дейностите на хората в треньорската школа, които не го позволиха до курса за Про лиценз.

" Изключително съм отчаян от решението на учените. Много ми е необичайно, че въпросът, заради който не са приели персонално мен, е основан на клюки, а не на документи. В комисията въпреки всичко са професори и доценти, би трябвало доста добре да знаят, че когато вземат решение ориси, би трябвало да се уповават на документи. Това е по отношение на юридическия проблем, а за моралния - може би за тях е горделивост, че футболисти, които са представяли България в други страни, които са играли за националния тим и са доста съществено интегрирани във футболния хайлайф у нас, нямат опция да се развиват като треньори. И то заради персоналното решение на някои от тях. Мога само да предсказвам, че става въпрос за персонални ползи ", сподели Ангелов пред " Мач Телеграф ".

" На нас в този момент ни е времето, в този момент желаеме да се развиваме, в този момент работим, в този момент сме млади и окуражени. Искаме нещо да променим, само че ни стопират. Хората, които работим съответно с деца, виждаме, че казусът на българския футбол е в треньорите и по-скоро неналичието на качествени такива. Оказва се обаче, че проблемите не са в самите треньори, а в тези, които ги избират и образоват ", обясни Пелето.

" Съвсем скоро пущам тъжба в БФС. В момента я оформям писмено. Надявам се в лицето на господин Касабов да намерим човек, който обича законите и изрядните документи, и най-много - който обича честността и морала. Вярвам, че той ще вземе отношение по проблема. Не единствено той, а и останалите управителни органи в централата. Ако това не се случи, ще се породят доста съществени подозрения за честността на извършения изпит. Ако от БФС нямат мнение по проблема, ще напиша тъжба и до УЕФА. Вече документите се превеждат ", добави сегашният шеф на школата Левски-Раковски.

" Хора от треньорската школа работят скрито по всякакви клубове, а това основава спор на ползи. Това е следващата система в България, която най-вероятно работи по другия метод...

От достоверни източници знам, че не ми е приет публично извършен стаж в професионален клуб. На каква база е направено това? На каква база не бяха изнесени обществено никакви резултати от изпитите? На каква база на никое място не се видя видеото от изпитите - кой е преписвал, по какъв начин се е провел този изпит... Всичко е забулено в мъгла ", приключи Станислав Ангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР