Бившият футболен национал (17 мача, 5 гола) Илиян Мицански (35

...
Бившият футболен национал (17 мача, 5 гола) Илиян Мицански (35
Коментари Харесай

Бивш национал: Любо Пенев е най-подходящ за селекционер

Бившият футболен национал (17 мача, 5 гола) Илиян Мицански (35 г.), който игра доста години в Полша и Германия, смята, че селекционер на А тима би трябвало да е Любослав Пенев. Очаква се Изпълкомът на БФС да се събере на 14 януари и да избере треньор на националния отбор, като главен любимец е досегашният ментор на младежикя тим Александър Димитров.

" Любослав Пенев е най-хубавият вид за треньор на България. Само че няма да го изберат, тъй като не играе по свирката на никого в България, изисква - сподели Мицански пред. - И кой губи? Губят хората, които са отвратени от цялата обстановка и към този момент не им се гледат мачовете на националния тим. А това е ненормална обстановка. Това обаче го направиха тези, които в последните 10 години са в БФС и след всеки мач имат наглостта да излизат и да споделят, че би трябвало смяна. Каква смяна, като от тях зависи смяната, а те копаят надолу непрекъснато. "

Мицански счита също по този начин, че отпред на БФС би трябвало да бъде определен някогашният капитан на националния отбор Стилиян Петров, който е самостоятелен и няма по какъв начин да му се окаже въздействие и напън.

" Във всички останали случаи ще са някакви хора, които отново ще са подвластни от тези, които движат футбола в последните 10 години. И нещата отново ще си не престават по остарелия метод, отново губене на време - добавя той. - Ясно е, че няма човек, който да промени всичко за два дни с магическа пръчка, само че откровено се надявам такива хора като Стилиян Петров и тези от неговото потомство, да се съгласят да оказват помощ на българския футбол. В една страна щом се стигна до обстановка кметове, общински съветници и някакви служители да дефинират и приказват за футбол, значи ситуацията отива на зле. Те не знаят какво е топка, в час по физическо не са влизали, а приказват за футбол… "

Бившият национал има и пояснение за какво български футболисти все по-рядко съумяват за създадат трансфер в тимове от Западна Европа: " Познавам множеството момчета, даже и тези от младежкия народен тим, знам им мисленето. Те дотолкоз са обезкуражени, че за тях е задоволително единствено да излязат от България, без значение къде, с цел да взимат някой лев повече. Целта им не е да играят в огромен тим, а просто да изкарат повече пари. Това не е вярно мислене. Преди години най-лесно ми беше да си остана в Сандански – имам условия, да седнал съм и да си почивам. Не играх в Полша първата година, след това в Германия – също. Трудно ми беше. Но направих по този начин, че в Полша да остана шест години, а в Германия – пет. Сегашните футболисти, в случай че им е мъчно, се връщат вкъщи – тук са най-хубави и знаят, че ще играят. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР