Бившият френски преговарящ за , който се кандидатира за президент

...
Бившият френски преговарящ за , който се кандидатира за президент
Коментари Харесай

Барние започна кампанията си с искане за задължителна военна служба

Бившият френски договарящ за, който се кандидатира за президент на крайнодесните републиканци, съобщи във вторник, че в случай че бъде определен, ще се стреми да върне наложителната военна работа.

Барние, който получи самопризнание за постоянното си управление на дългите договаряния за развода на Англия с Европейски Съюз, е един от петимата политици, които се състезават да съставляват " Републиканците " на изборите през април, съобщи Агенция Франс Прес.

Барние съобщи пред радио " Франс инфо ", че в случай че бъде определен, ще разиска основаването на шестмесечна " работа за военни, чиновници по сигурността и гражданска отбрана " за всички мъже и дами на възраст сред 18 и 21 години.

Барние съобщи, че сходна работа ще спомогне за усилване на " възприятието за принадлежност към нацията " и ще разреши на младежите от разнообразни социално-икономически среди да се смесват.

" Виждам риск за нашата страна патриотичните усеща да се разпаднат и в последна сметка да изчезнат ", сподели Барние.

Когато през август Барние разгласи кандидатурата си за президент, му се даваха напълно дребни шансове да се включи в изборите, защото някогашният еврокомисар се смяташе за прекомерно технократски човек за актуалните предизборни акции.

Но с течение на седмиците 70-годишният мъж, определян от поддръжниците си като непреклонен " френски ", се трансформира във водещ претендент на републиканците, макар че социологическите изследвания посочваха, че няма да премине първия тур на президентските избори.В момента социологическите изследвания демонстрират, че ще победи извънредно десен претендент на втория тур на изборите.

Предложението на Барние за връщане на военната работа бележи последния му опит да притегли консервативните гласоподаватели, които също са се изместили надясно по въпроси, в това число имиграцията и исляма.

Последните наборни военнослужещи във Франция бяха демобилизирани през 2001 година, откакто някогашният президент постави завършек на съвсем стогодишната наборна военна работа.
Нов претендент за президент на Франция - Мишел Барние
Бившият еврокомисар Мишел Барние се кандидатира за президент на Франция, осведоми БГНЕС. Той бе индивидът, който изнесе на плещите си те...

Връщането на " универсалната национална работа " беше основен ангажимент на Макрон, който я разгласи и за метод за развиване на общественото доближаване.

Но концепцията провокира неодобрение в армията, което накара Макрон да избере къса гражданска работа за младежи, която започва пробно през 2019 година

Манифестът на Барние включва и мораториум върху имиграцията и неочакван апел към Франция да си върне правосъдната самостоятелност от европейските съдилища, поради което той беше упрекнат, че се обръщат против Европейски Съюз.

Барние и четиримата му противници, измежду които ръководителят на северния район О дьо Франс Ксавие Бертран и ръководителят на Парижкия район Валери Пекрес, ще проведат четвърти и финален ефирен спор на 30 ноември.

Анализаторите настояват, че изходът от конгреса остава отворен, като другите двама кандидати - депутатът Ерик Кьоти и водещият доктор Филип Жувен - също не са изцяло изключени от битката.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР