Бившият финансов министър Стоян Александров, който в момента е зам.-шеф

...
Бившият финансов министър Стоян Александров, който в момента е зам.-шеф
Коментари Харесай

Грозен скандал! Бившият финансов министър Стоян Александров краде имоти с незаконни лихварски схеми

Бившият финансов министър Стоян Александров, който сега е зам.-шеф на бюджетната комисия в общината, е напът да приллапа апетитни парцели на пъпа на София на ръба на закона. Александров е решил да върне на небезизвестния столичен предприемач Петър Цабалас - Пепи Гръка с къща за милиони в идеалния център на София - на кокетната улица " Оборище " 45, твърди " Уикенд ". Двамата стоят зад обща компания - " Рик " в която има 51% синът на някогашния министър и 49% - дамата на Пепи Гърка - Гергана. Стоян Александров пък е шеф и все пак е извадил изпълнителен лист на името на притежателя на компанията си " Сталт 2007 ". Фирма " Рик " е придобила парцела от Йовка Томова, която преди време взема заем от Малката Секира, само че не могла да го върне в точния момент. Вместо това трансферирала къщата на " Рик ", където се разпорежда някогашният финансов министър от държавното управление на Любен Беров, написа " Уикенд ".

Той би могъл умерено да го трансферира на " Сталт 2007 ", само че вместо това се е заел да разказва парцела, с цел да го изкара на обществена обмен. Съдия-изпълнителят Мариян Петков към този момент бил направил разказа. Запознати се чудят дали това не е нова скица за пране на пари.

Най-вероятно обаче къщата за милиони евро ще купи самият Стоян Александров, единствено че на доста по-ниска цена от действителната. Ако се разгласи парцелът на търг, той евентуално ще бъде единственият покупател. Кой е измислил врътката, не е ясно, само че зад тила си Александров има двама опитни юристи 0- Петър Тихин - с прякор Пешо Боксьора и Калин Манолов, който би трябвало да го защищава от сходни дейности на ръба на закона, твърди вестникът.

Апетитите на Стоян Александров обаче не свършват с това да разказва имущество, на което той самичък е шеф. Финансистът бил хвърлил око и на парцелите на предприемача Йордан Миланов - Дънди, който към този момент не е сред живите. Нещо повече - Малката Секира съди 3-годишната му щерка Елисавета. Процесът е привиден, настояват адвокати, осведомени с проблема. Дънди взима заем от 10 милиона евро от Стоян Александров, само че не съумява да върне сумата приживе.

След гибелта му Александров се пробва с положително и неприятно да уговори майката на Миланов да му трансферира всички парцели, само че дамата изрично отхвърля. Две години след кончината на Дънди се ражда дъщеричката му Елисавета. Говори се, че детето е заченато инвитро от дамата, с която той живеел на брачен начала. Малката Секира стартира да води каузи, с които желае всички парцели, притежавани от Дънди. И е на път да ги прибере, откакто юристите му и бранителят на детето Митко Димитров към този момент са се разбрали. Източници на " Уикенд " настояват, че кореспонденцията сред тях е, меко казано, странна. В началото юристът на детето гневно пази правата му, по-късно тонът омеква и евентуално ще се стигне до сделка.


В момента Стоян Александров води още над 40 каузи, с които съди хора, на които е дал заеми с голяма рента. Срещу него е заведена кореспонденция, която се точи от 2016 година и към момента няма импортирано обвиняване за противозаконна лихварска активност. Потърпевшите се пробват да търсят правата си, само че към този момент без необикновен триумф.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР