Бившият енергиен министър в правителството на Сакскобурготски - Мирослав Севлиевски,

...
Бившият енергиен министър в правителството на Сакскобурготски - Мирослав Севлиевски,
Коментари Харесай

Няколко имота на "Интеркапитал" се продават за близо 850 хил. лв.

Бившият енергиен министър в държавното управление на Сакскобурготски - Мирослав Севлиевски, е един от длъжниците

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Облигационери ще желаят неплатежоспособност на " Интеркапитал пропърти дивелъпмънт "

Тече подготовка и за делото против застрахователя на емисията - " Евроинс "
1 мар 2018
Голямото убождане на " Интеркапитал "

Дълговата рецесия на имотния фонд на юпитата от " Новото време " се трансферира към облигационерите
1 дек 2017 Няколко парцела на основаното от царските юпита сдружение " Интеркапитал прорпърти дивелопмънт " (ИКПД) са оповестени за продажба от двама частни правосъдни реализатори. Предлагат се три жилището и няколко търговски обекта във вилното населено място " Марина кейп " в Ахелой, който беше главният актив на сдружението със специфична капиталова цел, въпреки след години на компликации в обслужването на отговорностите му в този момент парцелите да са пръснати в разнообразни свързани сдружения. Общата начална цена на парцелите е близо 850 хиляди лева, а оферти се одобряват до 11 юли.

Част от търговете са по искане на Инвестбанк, която е поддръжник на кредиторите по излъчванията облигации на ИКПД, по която предишното лято компанията спря да заплаща отговорностите си. Банката извършва същите функционалности и по отношение на още няколко свързани сдружения, употребявани през годините за да остане главната емисия над водата, тъй че не е ясно по кое тъкмо обвързване е оповестеното пристъпване към осъществяване. Претенции има и към някои от тези свързани лица, както и към акционери, които са солидарни длъжници по емисията. Сред тях е и някогашният министър на енергетиката в държавното управление на Симеон Сакскобурготски Мирослав Севлиевски.

Имотите

Частен правосъден реализатор Делян Николов продава три жилището във ваканционното населено място, всеки от тях с повърхност сред 66 и 86 кв.м. Общата им цена е малко под 218 хиляди лева Това е петият следващ опит да се намерят купувачи.

В известието не се показва кой е взискателят, а от адвокатската фирма на правосъдния реализатор не бяха открити за спомагателна информация. Върху два от жилищата има вписана забрана в интерес на неназования взискател, а върху третия има договорна ипотека в интерес на " Фючърс кепитал ". Компанията е обвързвана с създателите на ИКПД и преди време изкупи задълженията на компанията към Пиреос банк посредством контракт за цесия (и след междинна договорка, в която участваше друго обвързвано сдружение - " Марина кейп пропъртис ", дъщерно на " Интеркапитал ", посредством което се ръководят парцелите в курорта). По това време притежатели на " Фючърс кепитал " са NVM Trading на Николай Майстер и " Инвест фонд мениджмънт ", на който Мирослав Севлиевски е изпълнителен шеф. А финансирането за цесията идва от емисия облигации записана съвсем напълно от фондовете на пенсионна компания " Бъдеще ", която е близка до застрахователя по облигациите на ИКПД " Евроинс ".

Друг частен правосъден реализатор - Станимира Николова, предлага за обмен седем независими обекта на различен адрес в " Марина кейп ". Те включват магазини, заведения и офис и са с обща начална цена от 631 хиляди лева с Данък добавена стойност. Върху парцелите има договрна ипотека и забрана в интерес на взискателя Инвестбанк. Като притежател на парцела се води обвързваното с " Интеркапитал " " Ахелой имо ", а като длъжници са посочени Мирослав Севлиевски, " Титан България " и Наталия Амзина. Севлиевски не беше открит на мобилния телефон за повече информация.

Дългове и кредитори

Инвестбанк е поддръжник на облигационерите по емисията, която " Интеркапитал " издаде през 2007 година с общ размер 5 млн. евро и падеж (след няколко разсрочвания) през 2022 година През август предходната година компанията спря заплащанията по емисията, като кредиторите остана да получават още към 2.4 млн. евро. Преди три месеца те свикаха общо заседание, на което трябваше да решат да изискат неплатежоспособност на сдружението и да заведат искове против застрахователя " Евроинс ", който отхвърли да покрие цялата лавица, само че към този момент в комерсиалния указател няма вписана почнала процедура. Основните кредитори по заема са Пощенска банка, пенсионните фондове " Доверие " и " ДСК - Родина " и други

Освен към облигационерите, " Интеркапитал " дължеше и солидни суми на банки, които едно по едно бяха изчиствани. Последно беше останал дълг за към 8 млн. евро към Пиреос банк, която даже откри произвеждане по неплатежоспособност против компанията, само че през март предходната година искът беше отдръпнат. Малко по-късно стана ясно, че банката е трансферирала вземанията си на " Фючърс кепитал ", която в този момент се води заемодател (договорната ипотека даже е възобновена при започване на този месец).

В същото време през последните месеци има оживление в продажбите в курорта, като данни от имотния указател демонстрират са продадени десетки парцели. За част от тях от " Интеркапитал " преди време разясниха, че са трансферирани в интерес на кредитори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР