Бившият енергиен министър Теменужка Петкова коментира в студиото на Денят

...
Бившият енергиен министър Теменужка Петкова коментира в студиото на Денят
Коментари Харесай

Теменужка Петкова каза какво трябва да направят всички партии

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова разяснява в студиото на " Денят онлайн " по NOVA NEWS проблемите и решенията на рецесиите в страната. Тя сподели, че всички партии в българския парламент би трябвало да намерят метод да приказват по сред си, в противоположен случай не могат да бъдат решените проблемите.

Петкова съобщи, че ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ще създадат всичко допустимо, с цел да има постоянно държавно управление.

Та сподели, че данните, които е показала служебния финансов министър Росица Велкова. са извънредно притеснителни. Според тях на България предстоят " комплицирани и тежки времена ". Дефицитът, който се чака в края на тази година е 5,4% от Брутният вътрешен продукт.

" За проектобюждета за 2023 година прогнозите също са доста притеснителни. Дефицит от 6,6% от Брутният вътрешен продукт. Необходимост от генериране на нов дълг – 16 милиарда В идващите три години ние би трябвало да генерираме нов дълг, който е в размер на 48 милиарда лева ", сподели Петкова. Тя направи съпоставяне: " Тези 22 държавни управления, които ръководят след комунизма са натрупали дълг, който е в размер н а37 милиарда лева и добави, че новия  дълг е резултат от ръководството на предходното съдружно държавно управление.

Според Петкова на българите следва тежка зима. " Това което би трябвало да се направи е да се намерения за ограничения, които да компенсират бизнеса по отношение на високите цени на електрическата сила, природния газ. " Тя сподели, че предния ден ГЕРБ – Съюз на демократичните сили са внесли в Парламента пет решения – антикризисни ограничения.

Петкова е безапелационна, че Балкански поток няма по какъв начин да бъде заплашен и че той е обвързван на пет места с българската газопреносна мрежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР