Бившият енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници

...
Бившият енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Александър Николов за длъжностни престъпления. Той: Няма вина

Бившият енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници – Данаил Николов, както и някогашният началник на „ Булгаргаз “ в кабинета „ Петков “ Людмил Йоцов, са упрекнати за причиняване на вреди на държавния газов снабдител.

 

От дейностите им е нанесена вреда за над 88 млн. лева на " Булгаргаз ", стана ясно от брифинг на Национална следствена служба.

Тримата са получили обвиняванията си тази заран в Националната следствена работа (НСлС).

Обвиненията против тримата са свързани със закупуването на газ за потребностите на „ Булгаргаз “ от медиатори, в това число от компанията „ МЕТ Енерджи “, чийто шеф е бил Людмил Йоцов, малко преди държавното управление на Кирил Петков да го назначи за началник на държавната газова компания.

" Каквото и да има като произвеждане, няма никакъв проблем. Нямам виновност. В рамките от 13 декември 2021 година до 2 август 2022 година е спазен напълно публичният интерес ".

 

Това съобщи някогашният министър на енергетиката в държавното управление на Кирил Петков – Александър Николов, откакто бе разпитан в Националната следствена работа.

" Свежда се до това, че България не се съобрази с изнудванията от " Газпром " и Русия, и по тази причина. За повдигнати обвинявания и за юридическата част, няма смисъл да се приказва. Въпросът е какви са изводите от това, което се прави все още. Има рекламация към мен по тази линия ", разясни Николов.

" Делото не може да се разяснява и не сме осведомени с него ", съобщи адвокатката на Николов - Ина Лулчева.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР