Бившият енергиен министър Александър Николов дава своеобразен брифинг, на който

...
Бившият енергиен министър Александър Николов дава своеобразен брифинг, на който
Коментари Харесай

Бившият енергиен министър громи ГЕРБ

Бившият енергиен министър Александър Николов дава самобитен брифинг, на който изясни в детайли прекратяването на Меморандума с Gemcorp Inc., оспорвано от ГЕРБ през вчерашния ден със закана Европейска комисия да проверява някогашния кабинет на Кирил Петков.

Ексминистърът назова с подигравка " полиглотската група " на ГЕРБ, която не успявала да разчете заглавието на по този начин или другояче прекратения контракт, в което категорично е упоменато, че той е " необвързващ ". И посъветва единствения по думите на Николов компетентен британски език - Даниел Митов, да се обърне към договарящия за ново постоянно държавно управление от името на Бойко-Борисовата партия Соломон Паси да му изясни кой е Майкъл Хюит -  представителят на “Ай Пи 3 Корпорейшън ” като страна от контракта. Защо тъкмо Паси? Защото въпросният Майкъл Хюит е бил висок посетител на един от форумите на Атлантическия клуб, ръководен от него. 

" Има група от хора, които с цел да валидират наличието си в политическия живот у нас, вършат кавги ", уверен е някогашният министър.

И разяснява, че още на първата страница на меморандума написа, че той е неангажиращ контракт. " Другото, което не се споделя, тъй като е доста неловко, е, че меморандумът е тристранен, а водещата институция в него е Ай Пи 3 Корпорейшън. Специално зам.-председателят на ГЕРБ би трябвало да знае какви биха били следствията, в случай че намеците за корупция, за които приказват те, стигнат до ръководещите органи на Ай Пи 3 Корпорейшън ", разяснява Николов. И загатна, че може да се стигне до правосъден иск за нарушение на известност. 



" Свалете си прессъобщението от 28 юли т.г. от уеб страницата на МЕ, че Меморандумът е преустановен. Поне това направете. Проблемите са в едни хора, които, с цел да могат да плашат популацията и да участват в политическия живот, им би трябвало да основават сходен вид кавги. Смешни истории. И по този начин вместо вложенията да се случват у нас, те стават на други пазари ", разяснява Николов. 

Той добави, че би трябвало да се търси връзка сред инициираните кавги в този момент и при тези с изказванията за медиаторите за газа, и във връзка с настояването за рухването на цените на горивата с 1 лев. " Не е ли ясно, че целият преход - управителен от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, с открито въздействие в държавната власт, желае хартиена бюлетина. Не е ли ясно, че корпоративният избор се управлява доста по-лесно с нея в тъмната стаичка ", добави Николов към този момент с политически уклон. 

Той добави, че има ясна връзка сред ваденето на измислени кавги и " тъпотии " на всеки 2 седмици и обособяването на новото-старо статукво. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР