Бившият директор на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ Орлин Цветков спечели

...
Бившият директор на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ Орлин Цветков спечели
Коментари Харесай

Бившият шеф на врачанската болница Орлин Цветков осъди Прокуратурата

Бившият шеф на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “ Орлин Цветков завоюва дело против Прокуратурата, която през 2016 година го упрекна в длъжностно заграбване, научи BulNews.
Образуваното дело завърши в негова изгода. По проблема обвинени бяха и Светозар Луканов, също някогашен шеф на здравното заведение, както и началникът на отделението по съдова хирургия доктор Румен Цветанов. Двамата също бяха оправдани от съда.
По жалбата против дейностите на Прокуратурата, импортирана от някогашния шеф на врачанската болница Орлин Цветков, Врачански областен съд заседава през месец декември. Документът беше импортиран още през април. За по-ранно насрочване на процеса попречи пандемията. Съдът не отхвърли жалбата, само че понижи претенции размер на компенсацията на 8 000 лв..
"Обжалваме постановеното ", посочи Орлин Цветков.
Припомняме, че през 2016 година Орлин Цветков дружно със Светозар Луканов, също някогашен шеф на врачанската болница, и лекар Румен Цветанов, някогашен шеф на съдова хирургия, бяха подведени под правосъдна отговорност като съизвършители за заграбване на малко над 32 000 лв. в интерес на трето лице. Третото лице доктор Халил Мехмед от Шумен се водеше на работа в болница. Договорът, в интервала март 2013 година до декември 2015 година даде опция на отделението по съдова хирургия да работи и да се избавят човешки животи.
В хода на процеса от районна прокуратура Враца настояха Орлин Цветков, като тогавашен шеф на болничното заведение, даже да бъде отхвърлен от служба. Делото завърши с оправдателни присади. Бившите шефове Орлин Цветков и Светозар Луканов оправда първо Районен съд, след това и Окръжен. Оправдателните присъди удостовери и Софийски апелативен съд. Оправдан беше и тогавашният шеф на съдова хирургия лекар Цветанов, упрекнат и в осъществяване на документно закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР