Бившият директор на ВиК Благовеград Росица Димитрова влиза в Надзорния

...
Бившият директор на ВиК Благовеград Росица Димитрова влиза в Надзорния
Коментари Харесай

Новина на Struma. com потвърдена: Ексдиректорът на ВиК Росица Димитрова влиза в Надзорния съвет на Български ВиК холдинг

Бившият шеф на ВиК Благовеград Росица Димитрова влиза в Надзорния съвет на ВиК холдинг, стана ясно през днешния ден.

За това, че Димитрова ще стане част от холдинга съобщихме преди дни. В Надзорния съвет на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД влизат още инж. Росица Димитрова, Богомил Петков, Кирил Симеонов и Дафинка Семерджиева.

Проф. доктор инж. Ганчо Димитров е магистър строителен инженер по водоснабдяване и канализация от УАСГ, специализирал е в Москва и във Виена. Преподавател е в катедра „ Водоснабдяване, канализация и филтриране на водите “ (ВКПВ) в УАСГ. Ръководил е и е взел участие в създаването на над 90 проектантски и научноизследователски планове в региона на установяването на загубите на вода и създаване на рационални механически решения и системи за намаляването им, мониторинг на водопотребелението в здания и обитаеми места, планиране на бързи самопромиващи се филтри за ПСПВ и други Има внедрени във водоснабдителната процедура планове с потвърдено понижение на загубите на вода и броя на повредите.

Инж. Росица Димитрова е инженер химик с магистърска степен от Химикотехнологичния и металургичен университет в София, както и строителен инженер с магистърска степен от УАСГ – София по специалността „ Водоснабдяване и канализация – ВиК мрежи и уреди “. Част от професионалния ѝ път минава във „ ВиК “ ЕООД – Благоевград, като в интервала 2014-2021 година е била шеф на водното сдружение. Под нейно управление са внедрени енергийно-ефективни ограничения в ПСОВ Благоевград, ПСОВ, Разлог, ПСПВ Гоце Делчев, построена е и фотоволтаична апаратура на територията на ПСОВ Благоевград.
Богомил Петков е приключил Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ в Свищов. Работил е в частния бранш. Член е на Управителния съвет на Камарата на строителите в България. Бил е депутат в 47-то и 48-то Народно заседание. Така от холдинга показаха членовете на новия контролен съвет.
Росица Димитрова бе номинирана като претендент за кмет на Благоевград, само че ИК на ГЕРБ реши да поддържат самостоятелния Илко Стоянов, а Димитрова да поведе кандидат-съветническата листа. С новото предопределение не е ясно дали Димитрова ще се кандидатира за консултант, или ще развива кариерата си в столицата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР