Бившият директор на Бенетон, Ферари и Мерцедес и настоящ технически

...
Бившият директор на Бенетон, Ферари и Мерцедес и настоящ технически
Коментари Харесай

Рос Браун: Хамилтън може да бъде сравняван с Шумахер

Бившият шеф на " Бенетон ", " Ферари " и " Мерцедес " и сегашен механически началник на Формула 1 Рос Браун счита, че международният първенец Люис Хамилтън може да бъде считан за един от най-великите водачи в историята. Британецът, който завоюва четвърта купа в неделното съревнование за Гран при на Мексико непрекъснато е сравняван с Михаел Шумахер, а Браун е на мнение, че приликите сред двамата са доста.

Браун беше непроменяемо до Шумахер в продължение на 19 години. Двамата работеха без спиране от 1991 до 2006 година, а по-късно и при завръщането на седемкратния първенец в " Мерцедес " от 2010 до 2012 година Британският механически шеф имаше присъединяване при всички трофеи на германеца с тимовете на " Бенетон " и " Ферари ". Според него всички върхове, които Шумахер записа в този момент са в полезрението на Хамилтън.

" Когато Михаел записа всички тези триумфи, аз не мислех, че някой ще може да ги усъвършенства. Но виждайки по какъв начин се показва Люис сега, към този момент съм на мнение, че има ", сподели Браун пред Sky Sports.

Той беше един от хората, които имаха основна роля Хамилтън да премине в " Мерцедес " при започване на 2013 година Браун и водачът работиха дружно единствено година, само че техническият шеф сложи основата на шампионския болид на немската марка, която господства непроменяемо в последните четири сезона.

През сезон 2017 Хамилтън съумя да усъвършенства два от върховете на Шумахер – стартовете му от първа редица, както и извоюваните квалификации. Германецът обаче е №1 в двете най-ценни ранглисти – извоюваните победи (91) и извоюваните трофеи (7).

" Със сигурност би трябвало да причислим Люис към един от великите, тъй като той реализира доста неща. Вярвам, че може и повече, може да се изравни с Шумахер, виждаме че има апетит за още победи ", сподели още Браун.

Британецът обаче счита, че в бъдеще конкуренцията за купите във Формула 1 ще бъде още по-жестока, най-много поради съзряването на Макс Верстапен. Холандецът е единствено на 20 години, а през този сезон взе две победи.

" Макс ми наподобява доста на Михаел, когато беше млад. Млад е, нападателен и е талантлив по природа с доста скорост. В бъдеще той ще бъде един от водачите, които ще се борят за купите ", добави Браун.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (151)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР